Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vzniká světová jednička v oblasti průmyslové automatizace

Společnost Schneider Electric oznámila, že dokončila akvizici společnosti Invensys plc, globálního specialisty v oblasti automatizace, který disponuje širokým zastoupením po celém světě.

Díky této akvizici Schneider Electric výrazně posiluje svou pozici poskytovatele efektivních řešení pro integraci energie a automatizace. Tato transakce umožní sloučenému subjektu získat jedinečné postavení na koncových trzích v oblasti průmyslu a infrastruktury.

Jean-Pascal Tricoire, předseda představenstva a výkonný ředitel Schneider Electric, poznamenal: „S potěšením oznamujeme dokončení akvizice společnosti Invensys. Díky Invensys posílí Schneider Electric rozsah své činnost v oblasti průmyslové automatizace, zlepší své postavení v klíčových, energeticky náročných segmentech a upevní svou nabídku softwaru.“

„Společnost Invensys se v oblasti automatizace skvěle doplňuje s technologiemi v segmentu Industry společnosti Schneider Electric,“ řekl Clemens Blum, výkonný viceprezident segmentu Industry společnosti Schneider Electric. „Nacházíme se nyní v pozici, kdy můžeme nabídnout našim zákazníkům i zákazníkům společnosti Invensys jedinečnou hodnotu z hlediska know-how, technologií a geografického pokrytí daného segmentu,“ dodal.


O společnosti Invensys
Invensys plc je původem britská společnost působící zejména v průmyslu a informačních technologiích, přičemž její hlavní doménou jsou kromě vyvíjení softwaru rovněž průmyslová automatizace, zařízení a systém kontroly v energetice. Společnost vznikla v roce 1999 sloučením firem BTR plc a Siebe plc. Invensys působí ve více než 180 zemích světa, kde zaměstnává přibližně 16 500 lidí.

O Schneider Electric
Společnost Schneider Electric, světový specialista v energetickém managementu, nabízí integrovaná řešení napříč různými segmenty trhu. Zaujímá přední pozici v energetice a infrastruktuře, automatizovaných systémech pro průmysl a budovy a datových centrech. Silnou pozici má také v domovních elektroinstalacích. Společnost se zaměřuje na to, aby energie byla bezpečná, spolehlivá, efektivní, výkonná a ekologická.
Celosvětově působí Schneider Electric ve více než stovce zemí, kde zaměstnává přes 140 tisíc lidí. V roce 2012 dosáhl obrat celé skupiny 24 miliardy eur.
Schneider Electric se aktuálně umístil v prestižním žebříčku Nejobdivovanějších firem světa pravidelně sestavovaným časopisem Fortune. V segmentu elektroniky získal pátou pozici. Časopis Fortune připravuje žebříček již patnáct let, přičemž monitoruje 700 společností v 30 zemích světa. Hodnoceno je vždy 57 průmyslových odvětví, z každého z nich je pak vybráno 15 nejlepších a nejobdivovanějších společností.

Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama