Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Školení projektantů MaR

Domat Control System Vás zve na školení dne 5.3.2014 v Klecanech u Prahy. Na tomto školení bude kladen důraz na nejčastěji se vyskytující chyby, zapojení zemí, ochranu proti přepětí, napájecí poměry atd.

Školení je určeno pro projektanty řídicích systémů Domat.

Důraz bude kladen na nejčastěji se vyskytující chyby, zapojení zemí, ochranu proti přepětí, napájecí poměry atd. Budeme se ale věnovat i komunikaci po RS485, integraci cizích systémů s přihlédnutím k rekonstrukci starších systémů MaR a ochraně investic, síťovým topologiím, možnostem záznamu dat do databází i dalším tématům, která při projektování přinášejí nejvíce otazníků.

Místo konání: Klecany u Prahy, Třebízského nám. 424, školicí středisko Domat Control System.
Datum a čas: středa 5.března 2014 od 9:00 hod.

Program školení:

  • 9.00 – 10.00 Úvod, novinky, jejich možnosti a využití v otevřených systémech a při rekonstrukcích MaR.
  • 10.10 – 10.50 Čidla a vstupně-výstupní moduly, napájení, společné země, pravidla pro instalaci a projektování. Integrace na úrovni podstanic, příklady z praxe.
  • 10.50 – 11.30 Regulace jednotlivých místností, podlahové topení, fancoily, dynamické radiátory, zapojení master – slave a kritická místa při návrhu a oživování. Komunikace – topologie a délky sběrnic, zakončování atd.
  • 11.45 – 12.25 Podstanice, propojování po Ethernetu, krátce o sítích, vazba na PC s vizualizací, dálkový přístup, webový přístup, databáze: specifikace a možnosti. Export do cizích systémů, otevřená rozhraní.
  • 12.25 – 13.30 Příklady realizovaných projektů, diskuze, závěr. Po skončení možné individuální konzultace nad projekty.

Rádi Vás uvidíme ve školicím středisku v Klecanech, Třebízského nám. 424, 250 67 Klecany.

Přihlašujte se prosím na telefonním čísle 222 365 395 nebo na adrese skoleni@domat.cz. Úplné informace o Školení projektantů MaR Domat Control System
Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama