Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Designové KOUŘOVÉ ALARMY JALO HELSINKI

Firma JALO Helsinki přináší naprosto nové pojetí výrobku jako je POŽÁRNÍ HLÁSIČ. Dokázala vložit do tak většinou nevzhledného bezpečnostního prvku krásu a styl. Už není potřeba alarmy schovávat.

Firma JALO HELSINKI přináší naprosto nové pojetí výrobku jako je požární detektor.
Řada domů a bytů není vybavena těmito bezpečnostími prvky, které velice spolehlivě ochrání nás, naše děti, domovy a majetky před nebezpečnými požáry.
Kouřové alarmy JALO HELSINKI přinášejí bezpečnost v podobě krásy, stylu a elegance. Už není potřeba schovávat nevzhledné hlásiče mimo naše pohledy na strop.

Designové kouřové hlásiče KUPU a LENTO pocházejí z dílny dvou významných finských návrhářů HARRI KOSKINENA a PAOLY SUHONEN. Požární detektor KUPU získal řadu mezinárodních designových ocenění. Mezi nejvýznamější patří RED DOT DESIGN AWARD 2011 a Wallpaper* Design Award 2012.

Optické kouřové alarmy jsou napájeny bateriemi a jsou určeny především pro použití v domácnostech. Oproti jiným kouřovým alarmům funguje celý čelní povrch alarmu JALO HELSINKI jako testovací tlačítko. Instalace KUPU a LENTA je velice jednoduchá, zabere jen pár sekund. Není potřeba žádné vrtačky ani šroubů. Spolehlivě drží i jen pomocí lepicí pásky 3M.

Kouřové alarmy JALO HELSINKI využívají fotoelektrickou detekční technologii ke snímání kouře z různých druhů požárů. Zařízení s optickou /fotoelektrickou/ detekční metodou funguje na základě snímání infračervených paprsků rozptýlených viditelnými částečkami kouře. Kouřový alarm je vybaven funkcí automatické diagnostiky a kontroly za účelem zajištění správného provozu po celou dobu životnosti, která je výrobcem garantována na 5 let.


TECHNICKÉ INFORMACE

  • Funkční princip: optický
  • Napětí: 9 V
  • Spotřeba proudu: 15 mA
  • Hladina hluku: 85 dB ve vzdálenosti 3 m
  • Provozní teplota: 0 °C - 45 °C
  • Maximální vlhkost: 90 %
  • Teplota pro upevňovací pásku 3M: - 35 až 93 °C

FUNKCE A SPECIFIKACE

  1. Celý povrch funguje jako tlačítko. Oproti jiným kouřovým alarmům funguje celý čelní povrch alarmu JALO Helsinki jako testovací tlačítko.
  2. Dvě možnosti instalace. Kromě běžné instalace pomocí šroubů, je za účelem snadnějšího a rychlejšího umístění na strop možnost využít velmi silnou oboustrannou lepicí pásku 3M.
  3. Testovací tlačítko slouží k otestování správného fungování kouřového alarmu.
  4. Automatická diagnostika testuje stav snímacích částí a obvodů kouřového alarmu.
  5. Lithiové baterie dodávané v balení zajišťují až 5 let provozu.
  6. Sledování stavu baterie nás upozorní na ukončení její životnosti.
  7. Záruka je poskytnuta výrobcem na 5 let.

MODELY A BARVY

  • KUPU – má tvar ČTVERCE se zaoblenými hranami. Jeho vnější kryt má několik druhů povrchů:
    • 5 BAREVNÝCH TEXTILNÍCH VARIANT /bílá - růžová - šedá - zelená - hnědá/.
    • CHROMOVANÝ
  • LENTO - má tvar DIVOKÉHO NOČNÍHO MOTÝLA a je nabízen 5 RŮZNÝCH BAREVNÝCH VARIANTÁCH /bílá - růžová - šedá - zelená - černá/.

 
 
Reklama