Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Odolné čtečky karet pro kontrolu vstupu

Společnost Siemens představuje nové čtečky karet AR10S-MF/AR40S-MF, které jsou určené pro systém kontroly vstupu SiPass integrated. Robustní konstrukce odolná proti vandalismu, jsou vhodné pro vnitřní i venkovní použití.

Tyto čtečky jsou kompatibilní s kartami Mifare Classic, Mifare Plus a Mifare DESFire EV1. Při použití v kombinaci s kartami Mifare Classic a Mifare DESFire EV1 je při komunikaci mezi kartou a čtečkou využívána pokročilá metoda šifrovaní. Šifrována může být i veškerá komunikace mezi čtečkou a hostitelským systémem, díky tomu lze dosáhnout skutečně mimořádně vysoké úrovně zabezpečení. Čtečky karet jsou také připraveny k použití standardů NFC (Near Field Communication).


Nové odolné čtečky karet AR10S-MF/AR40S-MFpro systém kontroly vstupu SiPass integrated

Základní verzí přístroje je prostá čtečka karet. Další verze pak obsahují vestavěnou klávesnici a snadno čitelný displej s organickými světelnými diodami (Organic Light Emitting Diode – OLED) umožňující předávat nositeli karty výstražná hlášení a zprávy ze systému. Podsvětlení klávesnice i displeje mění intenzitu světla podle místních světelných podmínek. Všechny verze čteček mají po obvodu rámeček ze světelných diod, který může svítit červeným, žlutým nebo zeleným světlem.

Čtečky jsou k dispozici v provedeních k montáži na povrch i k zapuštění do stěny. Pevně se uchytí na předem nainstalovanou základovou podložku nebo do zapuštěné krabice, odkud je lze odejmout pouze při použití zvláštního klíče. Toto uspořádání je účelné zejména pro novostavby, kde lze základové desky či zapuštěné krabice instalovat při hrubé stavbě a vlastní čtečky namontovat až před samotným předáním budovy do užívání.

Čtečky jsou vyrobeny z odolných a trvanlivých materiálů, které bez obtíží odolávají vlivům počasí i běžně používaným čisticím prostředkům. Verze určené k instalaci na povrch stěny mají stupeň odolnosti proti nárazu IK08, a tudíž mimořádně dobře odolávají vandalismu. Čtečky lze díky stupni krytí IP55 a rozmezí provozní teploty od –40 do +55 °C použít ve vnitřním i venkovním prostředí.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama