Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Axis Camera Families pro Autodesk Revit v rámci služby Autodesk Seek

Informační soubory Axis Camera Families (3D modely kamer určené pro uživatele softwaru Autodesk Revit) jsou nyní k dispozici v rámci služby Autodesk Seek.

Soubory informací s názvem Axis Camera Families jsou 3D modely kamer určené pro uživatele softwaru Autodesk Revit a jsou nyní k dispozici prostřednictvím služby Autodesk Seek, jako jedné z nejpoužívanějších webových služeb pro informační modelování budov (building information modeling – BIM) na trhu. Současně společnost Axis představuje přídavný modul pro Autodesk Revit s názvem Axis Camera View, jenž architektům, inženýrům a projektantům bezpečnostních systémů nabízí rychlý způsob, jak vytvářet 3D pohledy viděné bezpečnostními kamerami přímo v jejich CAD projektech.

Služba Autodesk® Seek® umožňuje architektům, inženýrům a projektantům bezpečnostních systémů snadno vyhledávat, prohlédnout náhledy a stahovat 3D modely produktů Axis Communication, přední společnosti v oblasti síťového videa a bezpečnostních kamer. Architekti, inženýři a projektanti bezpečnostních systémů mohou díky snadnému přístupu do portfolia bezpečnostních kamer Axis interaktivně vizualizovat umístění a pohledové úhly kamer již během práce na projektu.

Informace obsažené v souborech Axis Camera Families umožňují projektantům bezpečnostních systémů umístit síťové kamery Axis přímo do plánů budov v CADu a nechat si zobrazit oblasti, které budou kamery pokrývat. CAD modely jim umožní přesně vidět, jak kamery co nejlépe v rámci budovy rozmístit, a navíc snadno detekovat a snižovat výskyt neočekávaných slepých míst.

Pomocí nového přídavného modulu (add-in) s názvem Axis Camera View určeného pro uživatele aplikace Revit si mohou uživatelé rychle zobrazit 3D pohled svého CAD projektu, jak jej „uvidí“ objektiv kamer Axis. Díky tomu je snadné získat dobrou orientaci, jak bude finální scéna dohledových kamer vypadat, a to již v rané fázi tvorby projektu, viz přiložený videoklip.

„Informační modelování budov BIM je zavedený procesní standard v daném oboru sloužící pro projektování, vizualizaci a simulaci budov ve 3D dříve, než budou postaveny. Služba Autodesk Seek je široce využívaným a dobře známým zdrojem pro BIM modely, k níž lze přistupovat přímo při práci na projektech vytvářených v aplikacích AutoCAD® a Revit,” řekl Nicolas Mangon, hlavní ředitel oddělení AEC Industry and Business Strategy ve společnosti Autodesk.

„Skutečnost, že modely Axis Camera Families jsou nyní k dispozici v rámci služby Autodesk Seek, znamená, že architekti a inženýři mohou využívat nástroj, který jim vylepší plánování a zefektivní jejich pracovní postupy. Výsledkem bude účelnější projektování s přidanou hodnotou, plánování rozvržení zařízení v prostoru, identifikace konfliktů a koordinace estetického hlediska,“ řekl Peter Friberg, ředitel systémů a služeb ve společnosti Axis Communications.

Modely Axis Camera Families pro Autodesk® Revit® obsahují naprostou většinu síťových kamer Axis, jsou k dispozici bezplatně a naleznete je na Autodesk Seek

 
 
Reklama