Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnosti Fronius a Loxone nabízejí rozsáhlý energetický management

Společnost Fronius, kvalitativní jednička v oblasti solární elektroniky, začala nedávno spolupracovat se společností Loxone, která se zabývá vývojem a výrobou řešení automatizace domů s využitím miniserverů.


Kombinace střídače Fronius a řešení založeného na miniserveru pro automatizaci domů od společnosti Loxone je snadno realizovatelná a pomáhá snížit náklady. (foto: Fronius International GmbH)

Cílem této spolupráce je nabídnout zákazníkům obou firem rozsáhlý energetický management, díky kterému je možné zvýšit vlastní spotřebu a přitom ušetřit.

Zvýšení spotřeby energie díky inteligentní automatizaci domu

Miniserver Loxone reguluje vše v rodinném domě, od ovládání žaluzií až po vytápění. V kombinaci s fotovoltaickým systémem a střídačem Fronius nabízí majiteli domu pohodlný energetický management s cílem zvýšit vlastní spotřebu. To znamená, že umožňuje spotřebovat více vlastní vyrobené energie.

A to má za následek rychlejší návratnost investic. Kromě toho poskytuje větší nezávislost na dodávkách energie. „Cílem naší spolupráce se společností Loxone je nabídnout našim zákazníkům obsáhlý energetický management,“ říká Martin Hackl, vedoucí divize Solární elektronika, Fronius International GmbH. Střídač Fronius lze s miniserverem Loxone zcela jednoduše propojit. Zákazníkům se tak nabízí mnoho způsobů praktického využití, např. ovládání nejrůznějších spotřebičů v závislosti na vyrobeném množství energie nebo nabíjení elektromobilu.

Řízení systému Loxone je velmi jednoduché: K řízení domu lze pohodlně použít také smartphone Android, iPhone nebo iPad

Get more information
FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama