Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Shromažďování údajů o spotřebě energie: Měřicí moduly nahrazují drahé měřicí přístroje

Zjišťování spotřeby energie, zajištění transparentnosti, snížení nákladů na energii: Nové moduly k měření třífázového výkonu poskytují informace o hodnotě napětí a proudu a také řadu dalších dat.

moduly k měření třífázového výkonu měření spotřeby energie elektřiny proudu
Měřící moduly pro shromažďování údajů o spotřebě energie

Umožňují tak provádět rozsáhlou analýzu sítě.
Moduly k měření výkonu 750-49x, integrované do nezávislého systému WAGO-I/O-SYSTEM 750, určují přímo v modulu měrné veličiny, jako je jalový, zdánlivý a efektivní výkon, spotřeba energie, účiník cos fí, fázový úhel, frekvence, předpětí a podpětí, jakož i nadměrný a nedostatečný proud. Tímto způsobem odbourávají nutnost používat externí měřicí přístroje, díky čemuž lze měření provádět až desetkrát levněji.

Díky analýze vyšší harmonické složky nabízejí moduly k měření výkonu kromě měření spotřeby energie také další funkce pro rozsáhlou analýzu sítě, a umožňují tak lokalizovat „znečištění“ sítě, například rušivé špičky. Dodatečné měření na neutrálním vodiči umožňuje vypátrat chyby izolace. Indikace prostřednictvím čtyř kvadrantů informuje o druhu zátěže (indukční, kapacitní) a o tom, zda se jedná o spotřebič, nebo o generátor. Za účelem přenášení naměřených hodnot do systému hospodaření s energií se modul k měření výkonu řadově připojuje ke komunikačnímu nebo procesorovému modulu ze systému WAGO-I/O-SYSTEM. Pro komunikaci jsou k dispozici různé systémy průmyslových sběrnic jako BACnet, KNX, PROFIBUS, PROFINET, ETHERNET nebo EtherNet/IP.


 
 
Reklama