Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric sponzoroval inteligentní dům studentů ČVUT

Společnost Schneider Electric podpořila studenty z ČVUT, kteří se účastní mezinárodní soutěže Solar Decathlon.

Ta spočívá ve výstavbě ekologického a zároveň inteligentního rodinného domu. Dřevostavba nesoucí název Air House byla dokončena v těchto dnech. Schneider Electric, světový lídr v oblasti energetických úspor, v rámci sponzoringu projektu poskytl studentům odborné poradenství a zároveň dodal technologie, které šetří energie.

Jedná se například o komponenty inteligentní elektroinstalace pro ovládání a řízení domu - Systém KNX, takzvané jádro energetických úspor inteligentního domu. Umožňuje monitoring spotřeby energií, přičemž díky tomuto systému lze dosáhnout snížení nákladů na energie až o 30 procent. Dále se jedná například do nejflexibilnější a inovativní nízkonapěťový modulární systém Acti 9 či kouřový hlásič Argus nebo detektory pohybu, které na základě detekce pohybu osob regulují osvětlení dle aktuálních světelných podmínek (například využití příspěvku přirozeného světla z venku při stmívání světel).


Na fasádu domu je možné psát fixami či křídou, svůj vzkaz zde zanechal i vedoucí segmentu domovní elektroinstalace společnosti Schneider Electric Radim Hendl.

Vedoucí segmentu domovní elektroinstalace společnosti Schneider Electric Radim Hendl gratuluje architektovi Daliboru Hlaváčkovi k úspěšné realizaci ekologického domu Air House studentů pražského ČVUT.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama