Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric představil nový StruxureWare Data Center Operation určený ke kolokaci

Vylepšený software usnadňuje v reálném čase sledování a update informací o kapacitách, chlazení či spotřebě energie tak, aby umožnil lépe naplánovat budoucí rozšíření datacentra či lépe alokovat zdroje a vybavení zařízení.

Schneider Electric, světový specialista v oblasti energetického managementu, vyvinul nový software StruxureWare Data Center Operetion určený ke kolokaci. Společnost jej navrhla speciálně pro potřeby datacenter s více uživateli, tedy včetně poskytovatelů cloudových služeb.

„StruxureWare Data Center Operation pro kolokaci poskytuje jedinečné výhody pro více uživatelů jednoho datacentra najednou,“ popsal viceprezident Schneider Electric Soeren Brogaard Jensen. „Toto Data Center Infrastructrure Management (DCIM) řešení pomáhá identifikovat volné přihrádky a elektrické skříně a rovněž umožňuje integrovat různé účty uživatelů, šetří poskytovatelům společných prostor datacentra čas. Nikdy předtím nebyly informace v rámci datacentra podávány tak rychle a efektivně, aby usnadnily důležitá byznys rozhodnutí,“ doplnil Jensen.

Expandující DCIM software od Schneider Electric umožňuje jednoduše monitorovat, analyzovat a optimalizovat chlazení, výkon, bezpečnost a energii právě díky IT systému. Mezi hlavní rysy StruxureWare Data Center Operation pro kolokaci patří:

  • Management prostoru, který umožňuje operátorům datacentra v případě problémů rozkreslení a vizualizaci řešení ve 3D.
  • Integrované účtu jednotlivých nájemců, díky čemuž jsou převedeny data z jednotlivých účtů z CRM systému do DCIM systému. Díky tomu jsou veškerá aktiva jednotlivých uživatelů zmapována, včetně detailního zobrazení energetické spotřeby.
  • Plánování údržby zařízení, které poskytují úplnou kontrolu na všech zařízeních, schopnost vytvářet a sledovat plány údržby a analýzy dopadů.
  • Reporting dostupné kapacity, který ukazuje okamžitý přehled o aktuálních kapacitách a volných prostorách, identifikuje prodejné prostory či obsazené, rezervované nebo interně používané prostory.
  • Měření energie, které poskytuje detailní zpětnou vazbu o využívání prodané a spotřebované energie jednotlivých uživatelů datacentra.
Podrobnosti ohledně nového systému je možné najít webových stránkách společnosti.
Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama