Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Násuvné převodníky proudu do 1000 A

Vybaveny bezšroubovou připojovací technikou: Násuvné převodníky proudu řady 855 jsou k dispozici pro různé hodnoty primárního proudu do 1000 A.

Násuvné převodníky proudu řady 855 mají certifikaci UL (Recognized Components) a jsou vhodné pro použití v nízkonapěťových sítích s napětím 230 V, 400 V a 690 V; maximální provozní napětí činí 1,2 kV. Převodníky proudu převádějí primární proud na galvanicky oddělený sekundární proud do 1 A, a to s přesností měření odpovídající jednomu procentu (třída přesnosti 1). Dají se používat při teplotách od –5 °C do +50 °C a trvale zatížit až 120 procenty jmenovitého proudu.

Připojovací technika CAGE CLAMP® umožňuje bez použití šroubů vytvořit kontakt s vodiči o průřezu od 0,08 do 4 mm². Přípojky jsou přístupné jak z přední, tak ze zadní strany převodníku proudu. Plastové pouzdro řady 855 je mimořádně robustní a dá se namontovat různými způsoby: na kruhové vodiče, na měděné lišty, na montážní desky a – v závislosti na variantě – na nosné lišty.

Násuvné převodníky proudu se používají v aplikacích, v nichž je třeba zaznamenávat a dále zpracovávat vysoký proud. Tvoří tak například základní prvek při zaznamenávání dat o spotřebě energie pomocí modulů k měření třífázového výkonu (řada 750) nebo měřicích převodníků JUMPFLEX® (řada 857).

Celou tiskovou zprávu k této novince naleznete na stránkách WAGO.

CAGE CLAMP<sup>®</sup> Násuvné převodníky proudu Wago řady 855
Násuvné převodníky proudu řady 855
 
 
Reklama