Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Fronius poprvé představí svůj hybridní střídač

Na veletrhu Intersolar v Mnichově (19.-21. 6.) představí společnost Fronius své novinky. Největší atrakcí bude prototyp hybridního střídače Fronius umožňujícího pomocí akumulátorů dočasně skladovat vyrobenou energii.


Třífázový beztransformátorový střídač Fronius Symo zaujme maximální flexibilitou

„Rok 2013 je pro společnost Fronius rokem inovací. Těší nás, že můžeme v rámci veletrhu Intersolar představit celou řadu výrobních novinek,“ uvedl Martin Hackl, vedoucí divize Solární elektronika společnosti Fronius International GmbH.

Hybridní střídač Fronius – flexibilní řešení skladování energie pro fotovoltaické systémy

Pokud vyrobenou sluneční energii nelze ihned spotřebovat, je možné využít hybridní střídač Fronius, který dokáže uskladnit energii na pozdější dobu. Tak lze zelenou energii využívat například i v noci. Další významné výhody představuje zvýšení vlastní spotřeby a větší nezávislost v zásobování energií. Kromě toho při výpadku sítě zůstane zachováno napájení.

Díky modulární konstrukci je možné kdykoli flexibilně doplnit, resp. rozšířit zásobník. Střídač lze tedy dovybavit akumulátorem i později. Vzhledem k inovativním komunikačním kanálům, např. webovému serveru, WLAN a ethernetu, má provozovatel neustále přehled o výkonu svého fotovoltaického systému. Přístroj bude dostupný v roce 2014.

Get more information
FRONIUS Česká republika s.r.o.
logo FRONIUS Česká republika s.r.o.

Vyvíjíme inovativní komplexní řešení energetického systému pro rezidenční projekty s produkty Fronius. Dokonale sladěný systém výroby elektřiny vytápění, elektromobility, skladování energie, doplněný digitálními nástroji pro monitoring a analýzu systémů. ...

 
 
Reklama