Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Certifikace dle ATEX a IECEx do 60°C

Více než 50 komponent ze systému WAGO-I/O-SYSTEM získalo od společnosti TÜV Nord osvědčení pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu.

Další významné rozšíření portfolia: Pro použití v prostředí s nebezpečím výbuchu bylo certifikováno celkem přes 50 komponent ze systému WAGO-I/O-SYSTEM 750. Certifikáty ATEX a IECEx do 60 °C zohledňují mimo jiné 8- a 16kanálové binární vstupní a výstupní moduly, redundantní procesorové moduly nebo kartu SD, jakož i moduly pro PROFIsafe a Bluetooth®. Certifikace zjednodušuje a optimalizuje realizaci specifických automatizačních řešení v prostředí s nebezpečím výbuchu, například v hornictví či v prostředí obsahujícím výbušné plyny a prach.

WAGO-I/O-SYSTEM je dimenzován pro instalaci v prostředí bez nebezpečí výbuchu nebo v zóně 2/22. Prostřednictvím jiskrově bezpečných modulů Ex i integruje senzory a akční členy ze zón 0/22 a 1/21, a to bez potřeby dodatečných zařízení, jako jsou Zenerovy bariéry. Díky tomu lze aplikace Ex i bezpečně a hospodárně kombinovat s klasickou automatizací.

Celá zpráva na stránkách WAGO

Certifikace dle ATEX a IECEx do 60°C 50 komponent ze systému WAGO-I/O-SYSTEM 750

 
 
Reklama