Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zásuvná elektroinstalace ve snadno přístupných prostorách

Maximální ochrana proti nebezpečnému dotyku: Naklapávací pouzdro s odlehčením tahu pro konektory a konfekcionovaná vedení s krytím IP2XD.

Firma WAGO vyvinula naklapávací, bezšroubová pouzdra s odlehčením tahu vhodná pro třípólové zástrčky a zdířky z rodiny WINSTA® MIDI. Kromě toho jsou k dispozici různá konfekcionovaná vedení s průřezem 1,5 mm² a 2,5 mm². Nové komponenty mají krytí IP2XD, a odpovídají tak požadavkům normy DIN EN 61535. Norma stanovuje, že zapojené a rozpojené konektory používané ve snadno přístupných prostorách musejí zaručovat maximální ochranu proti nebezpečnému dotyku. Tento požadavek se týká zejména veletržních stánků či prodejních prostor, v nichž nelze plně vyloučit, že do styku s elektroinstalací nepřijdou kromě oprávněných pracovníků také laici (ať už omylem, či úmyslně).

Bezšroubová pouzdra s odlehčením tahu umožňují rychlou instalaci a vyznačují se mimořádně snadnou obsluhou. Z toho důvodu jsme společně s novým pouzdrem s odlehčením tahu IP2XD do programu WINSTA® zařadili také upravenou naklapávací variantu s krytím IP2XC. Ta zaručuje přístup ke zkušebním otvorům.

Pokračování zprávy o bezšroubových pouzdrech s odlehčením tahu

naklapávací, bezšroubová pouzdra WAGO s odlehčením tahu s krytím IP2XD

 
 
Reklama