Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Návrh datového centra s konfigurátorem RiMatrix S Selector v sedmi krocích

Doposud byly návrh a výstavba datového centra záležitostí na několik měsíců. S modulárním standardizovaným datovým centrem RiMatrix S od Rittalu to jde mnohem rychleji. Uživatel si může sám pomocí konfigurátoru RiMatrix S Selector v pouhých sedmi krocích vytvořit konfiguraci svého nového datového centra a rovnou si ho objednat.

Konfigurátor zahrnuje devět klimatických pásem a je tak přizpůsoben požadavkům zahraničních klientů. Aplikace je dostupná pro operační systémy Android a iOS v angličtině a v němčině.

Nové standardizované datové centrum rozšířilo stávající produktovou řadu RiMatrix o stavebnicový systém s předdefinovanými moduly serverových a síťových rozváděčů, chlazení, napájení a monitoringu. Standardizované komponenty zjednoduší návrh, realizaci i provoz. Zákazník si může objednat RiMatrix S v podobě modulů s jedním objednacím číslem. Dodací lhůta v rámci Evropy je šest týdnů. Pro další zjednodušení procesu objednání slouží konfigurátor, který je k dispozici na webové stránce RiMatrix S.

Intuitivní uživatelské rozhraní

Konfigurátor RiMatrix S umožňuje zákazníkům provést návrh datového centra v pouhých sedmi krocích
Konfigurátor RiMatrix S umožňuje zákazníkům provést návrh datového centra v pouhých sedmi krocích

Uživatelské rozhraní provede zákazníka procesem výběru a objednávky v pouhých sedmi krocích. Snadnou navigaci zajišťují drop-down menu. Otázky sahají od místa určení datového centra přes prostorové dispozice, fyzického zabezpečení, požadovaného napájení a volitelných parametrů až po provedení modulu. Následuje vyhodnocení PUE (Power Usage Effectiveness) ve formě grafu. S příslušnými chladicími moduly RiMatrix S lze dosáhnout PUE až 1,15. V závěrečném sedmém kroku je vygenerován detailní seznam položek včetně objednávkového formuláře. Pro výpočet PUE a ROI (Return On Investment) je v současné době k dispozici devět klimatických pásem. Podklady pro další klimatická pásma se připravují.

Vliv místa instalace

S průměrnými denními teplotami v létě okolo 40 °C dosáhne instalace RiMatrix S v indickém Bangalore se ztrátovým výkonem serverů 100 kW hodnoty PUE 1,36.

Pokud by byla identická konfigurace RiMatrix S instalována ve výrazně chladnější lokalitě ve finském Lahti, kde je průměrná roční teplota jen 5 °C, bude hodnota PUE 1,12.

Ačkoliv jde o standardizované řešení, nemusí zákazník přijímat žádné kompromisy, pokud jde o flexibilitu datového centra. Může například instalovat k jednoznačně definovaným přístupovým bodům vlastní energetické zdroje nebo systémy chlazení. Výhody spojené s rychlou instalací a uvedením do provozu zůstávají v každém případě zachovány.

Společnost Rittal

Společnost Rittal Czech, s.r.o. je dceřinou společností Rittal GmbH & Co. KG, předního světového výrobce systémových řešení pro výrobu rozváděčů, rozvody proudu, průmyslovou klimatizaci a IT infrastrukturu, včetně softwaru a služeb. Řešení společnosti Rittal nacházejí uplatnění ve všech oblastech průmyslu, včetně strojírenství, IT a telekomunikací.

Široké produktové portfolio společnosti zahrnuje kromě jiného i komponenty pro kompletní řešení modulárních a energeticky účinných datových center, včetně inovativní bezpečnostní koncepce a fyzického zabezpečení dat a celé systémové IT infrastruktury.

 
 
Reklama