Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Domat na konferenci o obnovitelných energiích v izraelském Eilatu

V listopadu 2012 se konala konference Eilat – Eilot Renewable Energy. Izrael, jako země na přírodní zdroje chudá, plánuje v r. 2020 plánuje pokrýt 10 % celkové spotřeby energie z obnovitelných zdrojů.

V posledních letech se uvažuje o státní podpoře solárních elektráren, výkupní tarify jsou vyhlášeny od června 2008. Od prosince 2009 bylo toto schéma rozšířeno i na FVE do až 5 MWp.

Konference byla doprovázena současně probíhající výstavou, kde se představili dodavatelé jednotlivých technologií (FV panely, střídače, bateriové a UPS systémy atd.), ale i poskytovatelé systémů a řešení na klíč.

Jedním z nich je General Engineers, partner firmy Domat Control System na izraelském trhu. General Engineers dodává mj. energetické systémy na klíč a za důležitou složku portfolia považuje i komplexní monitorovací systémy.

Domat zde představil monitoring fotovoltaických elektráren, v České republice a dalších zemích nasazovaný již od r. 2008. Návštěvníky stánku zaujal především on-line dálkový přístup k FV elektrárnám přes internet, odborná veřejnost ocenila zejména bohaté možnosti konfigurace systému podle potřeb zákazníka a prakticky okamžitou reakci na alarmové stavy. Technický správce elektrárny používá většinou vizualizaci RcWare Vision, pro investorský náhled slouží obvykle webový portál ContPort.

domat konference Eilat Izrael

Již během veletrhu byly domlouvány první nabídky a věříme, že se první reference objeví už na jaře 2013.

 
 
Reklama