Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Opavská firma Mobigem boduje s šetrným LED osvětlením

Novinkou v nabídce Mobigemu je LED úsporná žárovka na 230V se závitem E27, která nahrazuje 70W halogenovou žárovku. Díky vyzařování světla pod úhlem 110° je vhodná především do svítidel v domácnostech.

Kromě značkových LED světelných zdrojů nejvyšší kvality nabízí Mobigem profesionální poradenství, komplexní servis, dopravu, odbornou montáž objednaného zboží a energetický audit.

Na opavskou firmu Mobigem dopadla krize velmi tvrdě. Výrobci počítačových programů se vlivem škrtů a úspor téměř zhroutil odbyt jeho produktů.
"Když na nás dopadla krize, přemýšleli jsme, co s tím. Zvažovali jsme, co dělat, když všichni tak zoufale šetří. A napadlo nás pustit se do obchodu s úsporami, tedy s šetrným LED osvětlením," řekl pro magazín Profit Radko Nauš, zakladatel a šéf firmy Mobigem a.s.

Nejdříve se zaměřovali na jednotlivé zákazníky, tedy domácnosti. Ale nakonec se ukázalo, že podniky si dokáží lépe spočítat, kolik mohou nasazením úsporného LED osvětlení ušetřit. A hlavně mají volné peníze, které mohou na investici do úspor využít.

Firma upustila od spolupráce s externími prodejci, s nimiž začínala, a vsadila na vlastní zaměstnance.
"Externí prodejci se často poté, co od nás získali know-how, osamostatnili, takže jsme do nich investovali mnoho zbytečné energie," vysvětluje Radko Nauš.

Dnes patří Mobigem k vedoucím firmám v oboru na českém trhu. Cesta, kterou firma od roku 2009 urazila, ukazuje, jakou příležitost představují úspory pro tuzemské střední a malé firmy. Jen málokterý obor je tak perspektivní. Závazek Evropské unie ušetřit do roku 2020 na dvacet procent energie dává firmám, které se do této oblasti vrhnou, poměrně solidní jistoty. Nový impulz dala směrnice o energetické účinnosti.


Novinka v nabídce Mobigem: MobiBulb PAR30 E27 6*2W

Novinkou v nabídce Mobigemu je LED úsporná žárovka na 230V se závitem E27, která nahrazuje 70W halogenovou žárovku. Díky vyzařování světla pod úhlem 110° je vhodná především do svítidel v domácnostech, například nad jídelní nebo pracovní stůl.

 
 
Reklama