Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Databáze elektrotechnických výrobků nově podporuje výrobce EATON

Databáze výrobků pro známé elektro-projekční softwary EPLAN Electric P8 i ELCAD vytvořil a zveřejnil v těchto dnech i přední výrobce elektrotechnického zařízení, Eaton Elektrotechnika.

Eaton Elektrotechnika s.r.o., přední výrobce a distributor elektrotechnického zařízení, vytvořil databázi elektrotechnického sortimentu pro projektanty pro široce užívané elektro-projekční softwary EPLAN Electric P8 a ELCAD. Kromě snadného exportu produktů přímo do programů stojí za povšimnutí také přiřazené funkční šablony u nejprodávanějšího zboží, jako jsou stykače a relé, grafická makra pro osazování do rozvaděčů, ale i celá řada dalších změn usnadňujících práci s databází produktů Eaton.

Po náročné synchronizaci produktové databáze Eaton je nyní možné získat jeho sortiment v datovém formátu pro elektro projekční software EPLAN Electric P8 a software ELCAD. V rámci této přestavby produktové databáze Eaton byly rovněž aktualizovány výkresy ve formátech DWG a DXF, které jsou zveřejněny a pravidelně doplňovány na stránkách Eatonu v sekci „Zákaznické centrum – M-Data & CAD-Data“. Zde jsou nyní zařazeny i zmíněné katalogy přístrojů EATON pro EPLAN a ELCAD. Implementace všech katalogů do jednotlivých programů lze provést pomocí jejich specifických funkcí, které jsou vždy popsány v přiložených jednotlivých manuálech.

EPLAN Electric P8

Databáze EPLAN Electric P8 obsahují aktuálně platné výrobky pro region Česká republika a Slovensko (výběr ze sortimentu). Databáze je vícejazyčná a jazykově závislé texty (popisy přístrojů) jsou v češtině, angličtině a ruštině. Pro většinu nejčastěji používaných výrobků jsou přiřazena symbolová makra.

Pro přístroje typu stykače a relé jsou přiřazeny funkční šablony. Jsou obsažena grafická makra, tj. soubory s čelním pohledem na přístroj, pro osazování do rozváděčů. Jsou obsaženy odkazy na fotografie výrobků. Soubory s fotografiemi je nutno stáhnout samostatně. K dispozici jsou též dílčí menší soubory obsahující jednotlivé výrobkové skupiny.

ELCAD

V databázi pro ELCAD byla aktualizována data pro kategorie: Instalační přístroje, Průmyslové přístroje a přístroje xComfort. Byly vyjmuty již nedodávané výrobky, naopak doplněny výrobky nové, provedena aktualizace cen a pro některé přístroje rovněž doplněny odkazy na grafická makra.

Formáty DWG a DXF

Rovněž byly zaktualizovány výkresy v datovém formátu DWG a DXF, zejména rozměrové výkresy, různá schémata zapojení, rozvodnice, …). Výkresy ve formátu DWG byly vytvořeny pro formát AutoCAD 2010. Uživatelé starších verzí AutoCADu mohou použít univerzální datový formát DXF. Novinky přidané v letech 2010 – 2012 jsou pak k dispozici v souhrnných výkresech, uživatel si může příslušný výrobek najít a přenést pomocí prostředků AutoCADu.

Veškeré uvedené databáze produktů EATON a návody k implementaci si mohou uživatelé uložit do počítače přímo na webové stránce www.eatonelektrotechnika.cz , tedy ve zmíněné sekci „Zákaznické centrum – M-Data & CAD-Data“.

Pro další informace jsme k dispozici na níže uvedených kontaktech nebo navštivte webové stránky www.eatonelektrotechnika.cz nebo www.eaton.cz.

 
 
Reklama