Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová instalační patrová svorka pro bezpečné měření izolačního odporu

Optimalizovaná elektroinstalace: S novými instalačními patrovými svorkami WAGO řady 2003 je měření izolačního odporu v budovách nejen rychlé, ale i bezpečné.

Firma WAGO rozšířila program řadových svorek TOPJOB®S o novou instalační patrovou svorku (IPS). U IPS řady 2003 s vnitřním oddělením je možné horní úroveň potenciálu, například potenciál N, oddělit pomocí výklopného rozpojovacího nože. V rozpojené poloze rozpojovacího nože nový zkušební adaptér N/L prostřednictvím integrované vertikální můstkové šachty vzájemně elektricky propojuje vnější vodiče (N, L). Tímto způsobem lze velice snadno a bezpečně měřit izolační odpor, a náročnost celého zkoušení tak efektivně zmenšit na polovinu.

K řadě 2003 patří také základní svorka IPS, koncipovaná pro použití držáků pojistek. Místo rozpojovacího nože disponuje zásuvnou šachtou, umístěnou souose vůči nosné liště, do níž je možné zasunout například dvojité (novinka) nebo jednoduché držáky pojistek. Díky standardnímu výřezu v krytu rozvaděče lze pojistky snadno kontrolovat a vyměňovat. Také u základních svorek IPS se dají obě horní úrovně potenciálu elektricky propojit zkušebním adaptérem N/L za účelem měření izolačního odporu.

Všechny varianty svorek se začleňují do stávajícího programu řadových svorek TOPJOB®S, díky čemuž se dají integrovat do současné struktury přípojnic z instalačních patrových svorek řady 2003 s odpojovačem N. Na obou úrovních potenciálu mají dvojitou propojovací řadu pro můstky, která zpřístupňuje mnohostranné možnosti můstkového propojení. „Se speciálním zkušebním adaptérem N/L je v nových instalačních patrových svorkách od nynějška možné provádět bezpečné měření izolačního odporu, a to během nejkratší doby,“ říká Andreas Brettschneider, produktový manažer divize ELECTRICAL INTERCONNECTIONS ve firmě WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG.

nová instalační patrová svorka IPS z programu řadových svorek TOPJOB®S od společnosti Wago

 
 
Reklama