Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konektory Linect® pro konvenční připojování svítidel

Pro konvenční instalaci vyvinula firma WAGO konektor Linect® určený k připojování svítidel zvnějšku. Konektor 770-6229 nabízí všechny přednosti zásuvného připojování svítidel.

Připojuje se ke konvenční elektroinstalaci budovy a následně se zvnějšku naklapává na svítidlo Linect®. Při údržbě nebo pozdějších změnách používání zajišťuje snadnou a rychlou výměnu svítidla. Není přitom nutné přerušovat proudový okruh. Třípólový konektor Linect® je vybaven ochranou proti chybnému zapojení a připojovací technikou CAGE CLAMP®S. Připojit je možné všechny druhy vodičů (plné, jemně laněné a vícedrátové) s připojovacím průřezem do 2,5 mm². Maximální jmenovitý proud činí 24 A.

Kromě projektantů, instalatérů a velkoobchodních prodejců jsou nové konektory Linect® přínosem také pro výrobce svítidel. Například ve skandinávských regionech je možné používat pouze standardní svítidla Linect®, díky čemuž náročná speciální svítidla s nasazeným vedením s ochranným kontaktem patří již do minulosti. „Konektory Linect® zhodnocují konvenční elektroinstalaci. Žádné ze svítidel už není třeba otevírat nebo na připojení zvnějšku připravovat pomocí speciálních konstrukcí od výrobce. To je důsledný krok směrem ke standardizaci,“ říká Stephan Albrecht, produktový manažer divize ELECTRICAL INTERCONNECTIONS, který ve firmě WAGO za tento segment odpovídá.

konektor Linect pro konvenční elektroinstalaci od společnosti Wago<sup>®</sup>

 
 
Reklama