Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rozpojovací svorky schváleny pro napětí do DC 1500 V

Vhodné zejména pro aplikace v oblasti obnovitelných energií: rozpojovací svorky pro napětí do DC 1500 V pro sérii řadových svorek TOPJOB®S 2006 přináší společnost Wago.

Ve fotovoltaických a větrných elektrárnách může být vyžadováno vyšší provozní napětí než v klasických průmyslových zařízeních. Z tohoto důvodu vyvinula společnost WAGO řadové svorky, které jsou schváleny pro napětí až DC 1500 V dle IEC a DC 1000 V dle UL. Nové rozpojovací, základní a průchozí svorky řady TOPJOB®S 2006 je rovněž možné snadno a bezpečně obsluhovat integrovanou oranžovou odpojovací páčkou.

Díky vhodnosti pro stejnosměrné napětí do 1500 V a proud do 30 A lze svorky používat v aplikacích s vyšším napětím a výkonem, například v připojovacích skříních generátorů fotovoltaických soustav. Maximální jmenovitý průřez činí u vodičů s dutinkou 6 mm² (AWG 10), u plných a jemně laněných vodičů pak 10 mm² (AWG 8). Nové varianty svorek je možné kombinovat se stávajícím programem produktů TOPJOB®S, dostupné jsou v šedé a modré barvě. Svorky jsou k dispozici od srpna 2012.

Technický rozvoj obnovitelných forem energie vyžaduje propojovací techniku vhodnou pro napětí přes 1000 V dle IEC a 600 V dle UL. Požadavkům tohoto trhu vychází společnost WAGO vstříc novými svorkami řady 2006 do DC 1500 V,“ říká Burkhard Niemann, produktový manažer divize ELECTRICAL INTERCONNECTIONS ve společnosti WAGO Kontakttechnik GmbH & Co. KG, Minden.

Systém řadových svorek TOPJOB®S

 rozpojovací svorky pro napětí do DC 1500 V pro sérii řadových svorek TOPJOB®S 2006

S rozsahem průřezů od 0,14 mm² do 95 mm² představuje program TOPJOB®S společně s programem POWER CAGE CLAMP systém řadových svorek s největším výběrem výrobků pro průmysl, budovy i dopravu. Řadové svorky TOPJOB®S jsou díky připojovací technice CAGE CLAMP®S nejmenší komponenty pro nosnou lištu DIN 35 na trhu. Jsou vhodné pro všechny druhy vodičů; plné a jemně laněné vodiče s dutinkou lze kromě toho zapojit přímo. Systém řadových svorek TOPJOB®S završuje nejrychlejší a nejhospodárnější popisovací systém a rozsáhlý systém můstků pro všechny myslitelné aplikace.


 
 
Reklama