Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Procesorový modul pro BACnet s rozšířenými softwarovými funkcemi

Firma WAGO dále optimalizovala software svého procesorového modulu pro BACnet. Modul 750-830 je nyní možné ještě snadněji konfigurovat a integrovat do různých systémů.

Ve své nejnovější verzi podporuje procesorový modul pro BACnet kromě hlášení alarmu (message texts), zobrazovaných v podobě popisného textu v řídicím rozhraní, také dva další typy objektů: „loop“ pro regulační algoritmy a „event enrollment“ pro různé dotazy alarmů. Další novinkou je to, že uživatel může za běhu sám vytvářet dynamické objekty „trend log“ a „calendar“. Díky tomu odpadá nutnost restartování systému i používání externího integrátoru, který byl pro tyto úlohy dříve nezbytný. Konfigurátor pro BACnet byl rozšířen o správce zařízení, jenž značně usnadňuje konfiguraci objektů a mimoto umožňuje tabulkové zpracování dat.

Nativní provoz procesorového modulu pro BACnet 750-830, v němž se pro každý standardní V/V signál automaticky generuje vhodný objekt standardu BACnet, byl optimalizován ze dvou hledisek: Do řídicího systému lze nyní dodatečně přidávat I/O moduly nebo je z ní odstraňovat, aniž by u instancí objektů došlo k posunu, a dále je možné přímo škálovat fyzikální hodnoty v podobě analogových vstupních a analogových výstupních objektů. Tímto odpadá nutnost používání objektů typu analog value v prostředí CoDeSys, čímž se znatelně zjednodušuje hromadné zpracování datových bodů a integrace do cizích systémů.

Modul 750-830 pro BACnet od Wago

 
 
Reklama