Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

I/O modul pro LON zajišťuje větší flexibilitu

Nový I/O modul 753-648 umožňuje k systému WAGO-I/O-SYSTEM 750 ještě flexibilněji a nezávisleji připojovat zařízení pro procesní instrumentaci využívající sběrnici LON.

V dubnu 2012 rozšířil modul 753-648 stávající portfolio I/O modulů o propojení LON-FTT. Jeho pomocí lze snadno vytvářet rozhraní pro komunikaci s protokoly BACnet IP, KNX IP, Modbus TCP, DALI nebo SMI. V kombinaci s 32bitovým procesorovým modulem a dalšími komponentami systému WAGO-I/O-SYSTEM umožňuje I/O modul pro LON o šířce 12 mm variabilně sestavovat různé přístroje podporující sběrnici LonWorks®.

Volně definovatelné síťové rozhraní dokáže spravovat až 249 proměnných. Síťové proměnné, konfiguraci a objekty dle standardu LonMark® se vytvářejí přímo ve vývojovém prostředí WAGO-I/O-PRO. Odpovídající programovací struktury s potřebnými funkčními bloky se vytvářejí automaticky, čímž se zjednodušuje a optimalizuje pracovní proces. Konfigurace I/O modulu se ukládá do příslušného procesorového modulu daného uzlu, z něhož se do I/O modulu načítá.

Kromě funkčních bloků pro síťové rozhraní poskytuje WAGO další funkční bloky, jimiž se zpracovávají příkazy k řízení sítě. Díky tomu je možné z programovacího prostředí přistupovat k vnořeným zařízením LON. Tato výhoda je zajímavá zejména při automatickém integrování přístrojů do neustále se opakujících aplikací.

modul 753-648  I/O modulů  propojení
LON-FTT od Wago

 
 
Reklama