Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tablet Panasonic Toughpad 4K – dokonalý pro aplikace CAD a 3D modelování

Toughpad 4K UT-MA6, vysoce výkonný dvacetipalcový 4K tablet od firmy Panasonic, slibuje změnit způsob práce konstruktérů a designérů

Uvedení výkonnostní verze tabletu Toughpad 4K určeného speciálně pro high-endové aplikace na trh slibuje změnit způsob, jakým pracují konstruktéři a designéři. Více o odolných zařízeních na: www.toughbook.cz

 

Nástroj pro konstruktéry a designéry

Výkonný model Panasonic Toughpad 4K UT-MA6, což je výkonnější verze standardního modelu UT-MB5* uvedeného na trh v září 2013, byl navržen jako univerzální nástroj pro konstruktéry a designéry v leteckém průmyslu, oblast technických služeb, ropný a plynárenský průmysl, automobilový a stavební průmysl a pro oblasti CAD projektování.

Tablet Toughpad UT-MA6 v sobě skrývá výkonnější procesor Intel® CoreTM i7 vProTM s taktovací frekvencí 2,1 GHz, grafiku NVIDIA® Quadro®, 16 GB paměti RAM a plnou podporu standardu Open GL zaručující snadné zvládání náročných aplikací CAD a 3D modelování.

„Výkonnostní verze dvacetipalcového tabletu Panasonic 4K představuje velký krok vpřed pro konstruktéry a designéry, kterým dovoluje maximálně zužitkovat přínosy platformy 3DEXPERIENCE, ať už jsou v kanceláři, na cestách nebo u zákazník,“ říká Jan Šplíchal, regionální marketingový manažer Panasonic Computer Product Solutions, a dodává: „Nedostižná kvalita zobrazení, výkonnost a mobilita výkonnostního modelu Toughpad 4K UT-MA6 slibuje změnit způsob, jakým pracují konstruktéři a designéři. Nový tablet jim umožní rozsáhlejší spolupráci a výrazně podpoří jejich kreativitu a mobilitu v celém pracovním procesu.“

Ve standardní výbavě výkonnostního modelu je zabudovaný Ethernet LAN a Mini DisplayPortTM, zaručující rychlý přenos obsáhlých datových souborů a snadné připojení k zobrazovacím a projekčním zařízením.

S pomocí pětimegapixelové zadní kamery se může stát rozšířená realita skutečností, zatímco 0,9mexapixelová přední kamera je vhodná pro videokonference s klienty na celém světě.

Tablet Toughpad 4K UT-MA6 nabízí zcela novou úroveň rozlišení digitálního obrazu nazvanou 4K, která je se svými 3840 × 2560 pixely čtyřikrát lepší než Full HD. Díky tomu si mohou uživatelé přiblížit plány a projekty do nejmenších podrobností. Poměr stran 15:10 umožňuje zobrazit na displeji 95 %** listu formátu A3 – konstrukční a projekční výkresy tak lze prohlížet téměř v plné velikosti.

Ačkoliv se jedná o velký dvacetipalcový tablet, váží pouhých 2,54 kg a jeho tloušťka je 12,5 mm, což z něj dělá příhodného pomocníka do zasedacích místností nebo při návštěvách u zákazníků.

Unikátní elektronické dotykové pero Panasonic***

Tento přenosný tablet se dodává s unikátním elektronickým dotykovým perem Panasonic***, jehož ovládání je vysoce intuitivní a umožňuje volné kreslení, přidávání poznámek a psaní jako na papíře. Pero dokáže pomocí infračervených signálů přesně rozeznat každý jednotlivý obrazový bod na displeji a s tabletem komunikuje pomocí rozhraní Bluetooth, čímž se odlišuje od běžně používaných kapacitních digitizérů. Své vysoké přesnosti dosahuje díky schopnosti rozpoznávat jednotlivé obrazové body na displeji tabletu. Dokáže také rozeznat a zaznamenat sklon pera a rozlišuje 2048 úrovní přítlaku, takže pohyby ruky při kreslení nebo psaní jsou dokonale reprodukovány do nejmenších podrobností.

Nejnovější operační systém a snadná migrace

Tablet Toughpad 4K UT-MA6 se dodává s předinstalovaným systémem Windows 8.1 Pro. Zařízení tak v budoucnu neztratí nic ze své užitečnosti a umožní konstruktérům a designérům plně využívat nejnovějších vylepšení a funkcí operačního systému Windows 8.1. K dispozici je i model s možností downgradu na systém Windows 7. Díky podpoře operačního systému Windows XP, kterou společnost Microsoft ukončí v dubnu 2014, nabízejí verze s Windows 8.1 a Windows 7 snadnou migraci pro ty, kdo chtějí upgradovat svůj hardware.

Vytvořen pro profesionály

Tablet Toughpad 4K UT-MA6 také nabízí všechna rozhraní potřebná k tomu, aby se stal praktickým pomocníkem v profesionálním prostředí: USB 3.0, zásuvka na kartu SD, konektor pro sluchátka a čtečku čipových karet. Kolébka*** je navíc opatřena 3 zásuvkami USB 3.0 a ethernetovým portem a konektorem HDMI. Pro konektivitu na cestách je zařízení vybaveno rozhraními Bluetooth a WLAN.

Produkty Panasonic patří k evropské špičce v oblasti odolných mobilních počítačů a profesionální odolný tablet Toughpad 4K UT-MA6 není výjimkou – vydrží pád z výšky až 76 cm (na zadní stranu, za provozu)****, ale současně je díky okázalému sklolaminátovému šasi charakteristický svým stylovým vzhledem.

S tabletem UT-MA6 bude na trh uveden také široký sortiment speciálního příslušenství, jako je například elektronické dotykové pero, dokovací kolébka umožňující přeměnit tablet ve stolní počítač, VESA adaptér nebo taška, jež dovolí maximálně využít možnosti tohoto zařízení.

Výkonnostní model tabletu Toughpad 4K UT-MA6 bude možné zakoupit od dubna 2014 za maloobchodní cenu od 5499 € bez DPH.

*    Výkonnostní model (UT-MA6) se od standardního modelu (UT-MB5) liší zejména v procesorové jednotce (CoreTM i7 oproti     CoreTM i5), velikosti paměti RAM (16 GB oproti max. 8 GB) a použité grafice NVIDIA® (Quadro® oproti GeForce®).        Výkonnostní model je navíc vybaven zabudovaným LAN a mini DisplayPortTM.
**    U tradičního poměru stran 16:9 se na displeji zobrazí jen 84 % listu formátu A3.
***   Doplněk
****  Testováno v závodě společnosti Panasonic

V návaznosti na oznámení společnosti Panasonic na veletrhu NRF2014 EXPO 13. ledna bude 5" mobilní zařízení dostupné s operačními systémy Microsoft Windows Embedded 8 Handheld a Android. Odolný 5" toughpad je zaměřen na organizace, které hledají chytré a odolné zařízení navržené pro práci v terénu.

5" toughpad slibuje hlasové a datové funkce, dlouhou dobu provozu na baterie, možnost výměny baterie za provozu a funkce rychlého nabíjení, které umožní uživatelům pracovat kdykoli na cestách i v terénu. Dotykový displej umožňuje ovládání v rukavicích a vyniká čitelností na denním světle. Je vybaven kamerou s vysokým rozlišením a čtečkou čárových kódů – všechny tyto funkce usnadní práci s ním v jakémkoli prostředí. Stejně jako ostatní produkty z řad Panasonic Toughpad a Toughbook je zkonstruován podle norem odolnosti vůči nárazům, pádům, extrémním teplotám a vniknutí vody a prachu. Nastaví tak nové standardy pro odolnost mobilních zařízení vůči pádu a vniknutí vody a prachu.

V souladu s filozofií společnosti Panasonic, která se zaměřuje na dodávání odolných zařízení s možností přizpůsobení potřebám konkrétního oboru, bude podporovat rozšíření interních periferních zařízení nebo prostřednictvím portu micro USB. Je také navržen pro univerzální a pohodlné používání s doplňkovým příslušenstvím jako jsou poutka na ruku a pouzdra – toughpad se tak může stát součástí IT řešení integrovaných v oblečení.

Dodáván bude se dvěma verzemi operačního systému, s možností hlasových a datových funkcí a funkcí redukce šumu Panasonic, která zajišťuje srozumitelnou komunikaci i ve velmi hlučných prostředích.

„Mnoho podniků hledá řešení pro komunikaci v pracovním prostředí, ale nenachází je mezi dostupnými mobilními zařízeními pro běžné uživatele,“ říká Jan Šplíchal, Regional Marketing Manager ve společnosti Panasonic Computer Product Solutions. „5" toughpad s hlasovými funkcemi je prvním z nové generace odolných zařízení pro takovéto pracovníky a slibuje stát se jedním z nejodolnějších 5" komunikačních nástrojů s nejdelší dobou provozu na baterie na trhu. Nový formát je dokonalý pro pracovníky záchranných a bezpečnostních složek i pro zaměstnance v oborech logistiky, přepravy, výroby či stavebnictví a techniky v terénu.“

Toughpad s úhlopříčkou 5" bude na vybrané evropské trhy uveden na podzim 2014 a stane se nejnovějším přírůstkem do rodiny odolných zařízení Panasonic. Řada produktů Toughpad nyní nabízí odolná zařízení s displeji od 5" až 20", která jsou navržena k tomu, aby proměnila způsob práce v terénu a radikálně zvýšila produktivitu.

Další informace naleznete na webu www.toughbook.eu.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. PSCEU si klade za cíl zlepšovat pracovní prostředí firemních profesionálů a zvyšovat efektivitu a výkonnost jejich organizací. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 500 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 68 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2013. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/

 
 
Reklama