Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric je podle IDC lídrem trhu správy infrastruktury datových center (DCIM)

Schneider Electric, globální specialista na ovládání energií, je podle komplexní zprávy analytické společnosti IDC věnované dodavatelům DCIM lídrem trhu.

Ve zprávě, která se podrobně zabývá současnou situací a rozsahem trhu DCIM, se společnost Schneider Electric umístila nejvýše v kategorii Lídr trhu ve srovnání s velkým množstvím řešení dodávaných konkurencí.

Podle zprávy společnosti IDC nazvané MarketScape: Worldwide Datacenter Infrastructure Management (DCIM) 2011 Vendor Analysis se trh DCIM nadále rychle rozvíjí a snaží se na něm prosadit řada dodavatelů. Autoři zprávy publikované v lednu 2012 přitom mají za to, že Schneider Electric je v jejich čele, co se týče vývoje technologií pro DCIM. Společnost zároveň v oboru vede i v idejích na další rozvoj.

“Schneider Electric je podle IDC MarketSpace celosvětovým lídrem,” uvedla zpráva. “Schneider si dobře vedl v obchodních schopnostech a strategii, zvláště co se týče růstové strategie, inovací a řízení práce zaměstnanců. ”Zpráva dodavatele hodnotila široké rozpětí technických a provozních kritérií s důrazem na faktory, které podle IDC budou mít v následujících třech až pěti letech největší vliv.“

“Jestliže nás IDC označila za lídra trhu v oboru DCIM, pak jde o obrovské zhodnocení efektivity našich řešení pro DCIM,” uvedl obchodní ředitel Schneider Electric CZ Ivan Habovčík . “Obor DCIM neustále roste a rozvíjí se a Schneider Electric bude i nadále dbát o to, aby přinášel zákazníkům solidní a maximálně inovativní řadu DCIM řešení na trhu, která ještě více zjednoduší správu podniků a IT.
Špičková řešení pro DCIM od společnosti Schneider Electric jsou nedílnou součástí StruxureWare pro datová centra. Jde o integrovanou softwarovou sadu, které se zaměřuje na všechny aspekty fyzické infrastruktury datového centra potřebné pro zvýšení dostupnosti a efektivity“.

Sada kombinuje softwarové nástroje Data Center Infrastructure Management (DCIM) a Data Center Facility Management (DCFM), které jsou na trhu jedničkami. Má na starost shromažďování dat, monitorování a automatizaci, ale i plánování a realizaci funkcí pro integrovaný a mnohostranný přehled všech klíčových fyzických systémů datového centra.
Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama