Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Univerzální vstupně-výstupní modul s rozhraním Ethernet a RS485

Analogové vstupy mohou měřit pasivní čidla teploty různých typů. Analogové výstupy jsou chráněny proti přetížení i trvalému zkratu, binární výstupy obsahují relé pro spínání i pro menší spotřebiče, např. malá čerpadla.

Nedávnou novinkou v sortimentu řídicí a regulační techniky Domat Control System je kompaktní vstupně-výstupní modul s rozhraním Ethernet. Modul vychází z oblíbeného MCIO. Komunikuje po sběrnici Ethernet protokolem Modbus TCP a navíc po RS485 (Modbus RTU) volitelně s dalšími rozšiřujícími I/O moduly (např. Domat MCIO2, M200, M410 atd., ale i s moduly jiných firem), přičemž funguje jako Modbus RTU / TCP router. Již není nutné používat externí relé.

Modul ECIO2 obsahuje vstupy i výstupy (8 AI, 6 AO, 8 DI, 8 DO).

Komunikuje
  • jako Modbus TCP server (slave) po rozhraní Ethernet
  • jako web server po rozhraní Ethernet pro nastavení IP konfigurace a čtení komunikační statistiky
  • jako router Modbus TCP / RTU na sběrnici RS485

Analogové vstupy mohou měřit pasivní čidla teploty různých typů (do 5 kOhm) i napětí 0..10V nebo proud 4..20 mA. Analogové výstupy jsou chráněny proti přetížení i trvalému zkratu, binární výstupy obsahují relé pro spínání až 230 V / 5 A, tedy pro menší spotřebiče (např. malá čerpadla) již není nutné používat externí relé.

Optické oddělení komunikace i všech typů signálů navzájem zvyšuje odolnost proti poškození chybným zapojením. ECIO2 se používá jako kompaktní I/O modul pro sběr dat a řízení procesů, ale i pro vzdálené vstupy a výstupy po sběrnici Ethernet, volitelně s dalšími I/O moduly na sběrnici Modbus RTU - nebo jako Modbus TCP / RTU router s vlastními 30 vstupy a výstupy. U výstupů je možné definovat chování při ztrátě komunikace a po připojení napájení (vypnuto, zapnuto, beze změny stavu), u vstupů lze detekovat i velmi krátké impulsy pomocí funkce latch.



Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama