Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky v sortimentu Domat

M580 je modul pro měření 8 stejnosměrných stringů až do 100 A u fotovoltaických elektráren, s volitelným interním čidlem teploty. Analogové signály jsou přiváděny na A/D převodník, který signály převede na data.

M580 je modul pro měření 8 stejnosměrných stringů až do 100 A, s volitelným interním čidlem teploty. Komunikuje po opticky oddělené sběrnici RS485 po protokolu Modbus RTU a snadno se integruje do řady monitorovacích a řídicích systémů. V systému SoftPLC (podstanice IPLC510) jsou pro něj připraveny konfigurační a vyhodnocovací funkce. Používá se pro měření stringových proudů a detekce poruch u fotovoltaických elektráren.

Modul používá pro měření proudu bezkontaktní Hallovy sondy. Analogové signály jsou přiváděny na A/D převodník, který signály převede na data. Hodnoty jsou přepočítány a k dispozici na komunikační sběrnici RS485, po níž je dotazuje Modbus master, typicky programovatelná podstanice IPLC510.

Pro napájení a komunikaci jsou použity odnímatelné konektory. Stejnosměrné stringové vodiče se provlékají sondami a přivádějí na společnou silovou sběrnici. Komunikační obvody jsou chráněny proti přepětí, což je u FV elektráren nutná podmínka správné funkce v silně zarušeném průmyslovém prostředí. Pokud modul ukončuje komunikační sběrnici, sběrnice se ošetří přepnutím přepínačů BUS END. Červená LED indikuje odchozí komunikaci (TX), zelená LED napájení.


Domat Control System s.r.o.
logo Domat Control System s.r.o.

Domat Control System s.r.o. patří k evropské špičce dodavatelů řídicích systémů a regulací pro inteligentní budovy, průmysl a energetiku. Cílem této ryze české společnosti je vyvíjet, vyrábět a dodávat řídící systémy v mezinárodním měřítku.

 
 
Reklama