Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Exkurze do minulosti i budoucnosti elektroniky

V prostorách Centra energetického poradenství PRE byly 11. července zahájeny výstavy Vývoj výpočetní techniky a Inteligentní oděvy. Pro návštěvníky je připravena řada unikátních exponátů.

Výstavy lze navštívit každý všední den od 10:00 - 18:00 hod. a potrvají až do 31. srpna.

Všichni příznivci technického pokroku mohou navštívit výstavu zachycující vývoj výpočetní techniky od jejího počátku v 70. letech až po současnost s důrazem na stálé snižování její energetické náročnosti. Návštěvníci se mohou seznámit s vývojovou řadou notebooků IBM od prvních typů až po současné modely pod značkou Lenovo, prvním mikroprocesorem an světě od firmy Intel nebo i s raritami jako je stolní počítač MEDA 41TC pracující s analogovým procesorem nebo stolní počítač JZD Slušovice TNS.

Druhá výstava se věnuje využití high-tech elektroniky v textilním průmyslu. Výstava obsahuje modely oblečení a doplňků od společnosti Applycon, které využívají technologie LED světelných zdrojů a světlovodných vláken. Návštěvníci mají jedinečnou možnost nahlédnout i na část systému, které jsou jinak skryty uvnitř tkaniny. Tyto technologie mají využití ve sportovních, ale především pracovních oděvech, kde se stávají užitečnými pomocníky ve specializovaných provozech.

Počítač IQ151, vyroben v Novém Boru Americký stroj značky IBM Inteligentní obleky

Spolu se stálými expozicemi, prezentacemi a výpočtovými aplikacemi zaměřenými na úspory energie, testovacími jízdami elektrokol a bezplatným zapůjčováním měřících sad se tato výstava řadí k mnohým zajímavostem, které může návštěvníkům Centrum energetického poradenství PRE během léta nabídnout.


A-Z energetické služby na klíč od PRE
logo A-Z energetické služby na klíč od PRE

Společnost PREenergo, a. s., a je dceřinou společnosti Pražská energetika, a. s., a patří do Skupiny PRE. PREenergo zajišťuje kompletní energetické služby spojené s dodávkou elektřiny a plynu včetně jejich financování. Nabídka je určena pro byty, rodinné ...

 
 
Reklama