Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Soubor veletrhů zaměřených na elektrotechniku, fotovoltaiku, MaR a průmysl byl zahájen

Veletrhu FOR ELECTRON se účastní již podruhé i redakce TZB-info

V úterý 13. 3. 2012 byl oficiálně zahájen soubor veletrhů FOR ELECTRON, FOR AUTOMATION, FOR ENERGO, FOR INDUSTRY a FOR LOGISTIC. Slavnostní vernisáže se účastnily významné osobnosti z oblasti průmyslu. Mezi přítomnými nechyběl profesor Ing. Václav Havlíček, CSc. - rektor ČVUT v Praze a Ing. Eduard Muřický - ředitel odboru strategií a trendů MPO ČR.

Hlavním zaměřením veletrhu Electron je představit novinky a trendy z oblasti elektrotechniky, elektroniky a energetiky v obchodní metropoli Praze. Cílovou skupinou je především odborná veřejnost. Součástí veletrhu je odborný doprovodný program na aktuální témata vybraných oborů. V rámci veletrhu jsou vyhlášeny soutěže GRAND PRIX a TOP EXPO.

VIP na slavnostním zahájení veletrhu Electron
Slavnostního zahájení se účastnily významné osoby z oblasti průmyslu, foto archiv pořadatele

TZB-info se veletrhu Electron účastní již druhým rokem.
TZB-info - stánek 1B9. Jsme zde pro Vás.

Oborová oblast ELEKTROTECHNIKA je nedílnou součástí obsahu portálu TZB-info, tematicky je zaměřena především na informace z regulace systémů budov, tj. vytápění, větrání, a klimatizace. Diskutována jsou opatření a technická řešení vedoucí k vyššímu komfortu a nižší energetické náročnosti, vzájemná integrace a podpora vzdáleného přístupu. Velkou pozornost věnujeme rovněž fotovoltaice, která je na portálu TZB-info zároveň součástí oboru Obnovitelné energie. Naše účast je tedy logickým druhým krokem na cestě tímto oborem.

Na co bychom chtěli pozvat návštěvníky do stánku TZB-info?

„Produkty“ TZB-info, tedy informace, jsou přístupné zdarma 24 hodin, 365 dní ve Vašem PC, cestují s Vámi ve Vašem notebooku a tabletu. Pro ně opravdu není třeba vážit cestu na veletrh. Ale právě proto se těšíme především na osobní přátelská setkání.

Bechník přednáší
Ing. Bronislav Bechník, Ph.D. přednáší na školení Konec vody na střechách?

Vedoucí redaktor oborové oblasti OBNOVITELNÁ ENERGIE, Ing. Bronislav Bechník, Ph.D., se jako významný odborník v oboru fotovoltaiky podílí na doprovodném programu - 13. 3. přednášel hlavní příspěvek na školení s názvem Konec vody na střeše?, které rozebíralo otázku rentability ohřevu teplé vody elektřinou z fotovoltaických panelů a přidružená technická řešení. Stejné školení proběhne i 14. 3. dopoledne. Odpoledne 14. 3. bude B. Bechník přednášet na semináři Aktuální situace OZE v ČR. Jsme rádi, že i touto formou můžeme návštěvníkům veletrhu představit náš portál a jeho odbornou úroveň.


Diváci na školení
Posluchači zcela zaplnili sál 3, v němž školení probíhalo

NOVINKOU od března 2012 je na portálu TZB-info nová oblast ENERGETIKA. Informace o energetické politice, cenách energií, jejich vývoji, predikci i historii, porovnání jednotlivých zdrojů energie apod. čtenáři nacházeli na TZB-info pravidelně již dříve. Se zvyšující se frekvencí změn a vzhledem k novinkám v souvislosti s aktualizací Státní energetické koncepce jsme usoudili, že je nejvyšší čas vytvořit pro toto téma výraznější prostor. Vedoucím redaktorem oblasti Energetika se stal jeden ze zakladatelů portálu, Ing. Milan Bechyně. Na obsahu se výrazně podílí i Ing.Bronislav Bechník, Ph.D., za obnovitelnou energii, jelikož současnost energetiky není již bez obnovitelných zdrojů myslitelná a zároveň jeho znalosti s mezinárodním přesahem umožňují cenný pohled v souvislostech.
Oba kolegové budou během výstavy připraveni reagovat na Vaše dotazy a náměty.

Stánek TZB-info na Electronu
Stánek TZB-info na veletrhu Electron 2012


Pro návštěvníky máme připraveny rovněž informace o letošních informačních projektech, které na TZB-info běží od ledna.
V části TZB jsou to Podlahové vytápění, Solární kolektory a Akustika staveb, která je zařazena rovněž do části Stavba, kde jsou pak další projekty Pasivní domy a Požární bezpečnost staveb.

Předpokládáme, že odborníky z oboru elektro z uvedených projektů nejvíce zaujme část elektrického podlahového vytápění a požární ochrana.


Jednoznačným TOP tématem na TZB-info přes všechny obory jsou veškeré technologie vedoucí k úsporám energií. A velmi nás těší, že se konečně prosazuje i poznatek, že významné úspory v budovách nelze dosáhnout bez optimalizace technických zařízení, posílení vlivu moderní regulace a pravidelné údržbě technologií. Investice do odborníka, který umí stanovit optimální poměr investic do stavebních úprav a do rekonstrukce technologií tak, aby došlo k maximalizaci úspor a ke zkrácení návratnosti, se 100% vyplatí. A TZB-info v tomto procesu sehrává neocenitelnou úlohu nezávislého informačního zdroje s odbornými recenzovanými články.

TZB-info poskytuje svým čtenářům nezávislé informace, celý obsah portálu je přitom pro ně zdarma. Odborné články jsou pro zajištění skutečně nestranných informací recenzovány a všechny informace jsou přehledně tříděny. Firemní novinky a řešení jsou vždy označeny logem a doplněny přímými prolinky na firemní weby. Články a krátké zprávy zveřejňujeme denně, jedná se o více než 20 článků a přes 50 zpráv týdně. Důraz klademe na unikátní obsah, pro krátké zprávy však využíváme i servis ČTK. K tomu je třeba připočítat přehledy trhu, SW, tabulky, e-shopy.
S ohledem na tento velký objem informací je důležitý moderní fulltext, třídění do oborů a týdenní e-mailový přehled.
Považujeme za velký přínos, že v době ekonomických úspor se mohou čtenáři TZB-info vzdělávat zdarma a nemusí za informacemi nikam cestovat. Ať již informace využijí ve své profesi nebo k sofistikovanějšímu pořízení či vylepšení svého vlastního bydlení.
Čtenáři, kteří informace chtějí získávat pravidelně, se mohou registrovat pro odběr E-mailového zpravodaje TZB-info, který každé pondělí shrnuje vše, co se na portálu za minulý týden odehrálo. Bonusem odběru týdenního přehledu pro odborníky je jeho zařazení do celoživotního vzdělávání ČKAIT a ohodnocení 1 bodem.

Portálu TZB-info se z hlediska čtenosti v poslední době velmi daří. Již na podzim minulého roku jsme překročili návštěvnost půl milionu za měsíc, zvýšili jsme spokojenost čtenářů výrazným zlepšením fulltextového vyhledávání a dalšími novinkami, výrazně jsme zlepšili své postavení na obecných vyhledávačích, kde se odrazila kvalita obsahu a provázanost informací v 11leté historii.
Aby se nám dařilo i nadále, potřebujeme reakce čtenářů a přízeň autorů. Ani jedno se neobejde bez osobních kontaktů a setkání. I proto jsme na veletrhu Electron. Těšíme se na setkání s Vámi.

 
 
Reklama