Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LED trubice Valtavalo certifikovány ENEC a IECEE CB

Na trhu s LED se často zneužívá značka CE pro výrobky, které ji nesplňují. Prohlášení o shodě si totiž vydává výrobce i dodavatel sám. Pro vyšší bezpečnost proto vyžadujte certifikaci třetích stran.

LED trubice Valtavalo certifikovány ENEC a IECEE CB

LED trubice Valtavalo jsou nově certifikovány systémem IECEE CB a ENEC. V obecné rovině jsou ENEC / CB certifikátem bezpečnosti výrobků, ale ve skutečnosti ENEC / CB není pouze certifikací výrobku, ale také úzce souvisí s výrobou a dokonce i s dodavatelským řetězcem. "Každý rok jsou produkty, výroba a také materiály kontrolovány třetí stranou. Takže tento certifikát je pro naše zákazníky silným důkazem toho, že si mohou být jisti, že náš výrobek je bezpečný a výrobky splňují nejpřísnější kritéria kvality a bezpečnosti", vysvětluje Tuukka Prykäri – technický ředitel společnosti Valtavalo. "Tento certifikační proces jsme zahájili především na žádost našich mezinárodních partnerů. Zejména německý trh vyžaduje některé z významných certifikací. Existuje mnoho společností, které prostě necertifikované produkty nepoužívají", pokračuje dále Prykäri.

Oproti tomu CE není certifikace. Je to pouze prohlášení o shodě od výrobce a existuje mnoho případů, kdy výrobky mají značku CE, ale výrobce nebo dovozce nemají dovednosti nebo ochotu skutečně zjistit, zda jsou požadavky splněny nebo ne, a značka CE je tak zneužita pro výrobky, které nesplňují tyto požadavky.

Co je certifikační systém IECEE CB?

Systém IECEE CB schvaluje systém schémat IECEE pro posuzování shody pro elektrotechnická zařízení a součásti (IECEE) a je mezinárodním systémem vzájemného přijímání zkušebních protokolů a certifikátů týkajících se bezpečnosti elektrických a elektronických součástek, zařízení a výrobků.
Jde o dohodu o uznávání výsledků zkoušek podle mezinárodních norem IEC pro elektrickou bezpečnost elektrotechnických výrobků. Je to jeden z nejstarších systémů vzájemného uznávání výsledků zkoušek v oblasti elektrické bezpečnosti výrobků. Tento systém sdružuje nejvýznamnější certifikační autority z více než šedesáti zemí světa. Tento systém zohledňuje i národní specifika jednotlivých členských zemí.

 
 
Reklama