Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

AMPER – inovace, technologie, kontrakty

Sotva se zavřely brány brněnského výstaviště a ukončily tak 22. ročník mezinárodního veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace, komunikace, osvětlení a zabezpečení, organizátoři veletrhu již pracují na přípravách 23. ročníku veletrhu AMPER 2015, který se bude konat v termínu 24.–27. 3. 2015 na VÝSTAVIŠTI BRNO. Účast na veletrhu ke dni 30. 6. 2014 již potvrdilo 223 vystavovatelů.

Ohlédnutí za uplynulým ročníkem veletrhu

Z uplynulého ročníku veletrhu se dá odvodit, že zájem o účast na veletrhu AMPER stále roste. Na veletrhu AMPER 2014 se prezentovalo 632 vystavovatelů (v r. 2012 – 620 firem), z toho 157 ze zahraničí (25 % z celkového počtu). Moderní haly P, F, V byly využity na 14 300 m2 čisté výstavní plochy. Není překvapením struktura zahraničních vystavovatelů, které tvoří především firmy sousedních států (Slovensko, Německo, Rakousko, Polsko). Pravidelně se veletrhu účastní také vystavovatelé Švýcarska, Maďarska, Itálie, Ruska, Tchaj-wanu, Číny, Koreje, Japonska a dalších zemí.

Obr. 1 – AMPER 2014 pohled na halu P
Obr. 1 – AMPER 2014 pohled na halu P

Veletrh AMPER 2014 přilákal k návštěvě celkem 43 280 návštěvníků z řad odborné veřejnosti (elektrotechnici, technici, vedoucí pracovníci, projektanti, konstruktéři, vývojáři), managementu firem, studentů a fandů z oblasti elektrotechniky. Nejvíce návštěvníků bylo registrováno od vystavovatelů ABB, Phoenix Contact, SIEMENS, Schmachtl CZ, ifm electronic, Kopos Kolín, GHV Trading, JABLOTRON ALARMS, OMRON ELECTRONICS, WAGO Elektro, Weidmüller, Autocont Control Systems a dalších ne méně významných firem. 11 % návštěvníků přicestovalo na veletrhu AMPER 2014 ze zahraničí.

Veletrh se konal pod záštitou Ministerstva průmyslu a obchodu, Hospodářské komory ČR a ČVUT a za aktivní spolupráce odborných médií, sdružení, asociací a vysokých škol. Partnerské portfolio představovalo 192 mediálních partnerů (z toho ze zahraničí 49) a 45 odborných partnerů. Veletrh je hojně navštěvován také novináři. Letos se jich registrovalo 176 ze 3 zemí.

Kromě expozic vystavovatelů, byl pro návštěvníky připraven pestrý doprovodný program, tvořený odbornými semináři, konferencemi, školeními, specializovanými fóry a setkáními. Doprovodný program zasahoval do všech nomenklaturních oborů zastoupených na veletrhu AMPER 2014. Témata seminářů se dotýkala bezpečnosti v automatizaci, požární bezpečnosti, energii a elektronice budoucnosti, perspektivy v automatizaci, inteligentních budov a osvětlení, plošných spojů a elektronických součástek, v neposlední řadě elektromobility, ICT systémům a robotiky. Proběhlo 48 seminářů na 195 odborných témat a přednášelo přes 146 renomovaných odborníků z ČR i zahraničí.

Také letos nechyběla soutěž o nejpřínosnější exponát veletrhu AMPER 2014. Prestižní ocenění získaly exponáty:

  • UniGear typ ZS1, koncept Digital (ABB, s.r.o.)
  • Stavební řada kompaktních hnacích náprav lehkých vozidel s integrovaným elektrickým pohonem (EVEKTOR, spol. s r.o.)
  • Bezkontaktní rotační senzor (TURCK s.r.o.)
  • SOLAR KERBEROS (UNITES Systems a.s.)
  • U-remote – systém inteligentní svorkovnice pro vzdálené připojení I/O signálů (Weidmüller, s.r.o.).

Dalších 5 exponátů bylo oceněno čestným uznáním odborné komise.

Logo AMPER 2015

Přípravy 23. ročníku veletrhu nabírají tempo

Organizátor veletrhu – společnost Terinvest, již plně odstartoval přípravy 23. ročníku veletrhu. Tento každoroční svátek všech elektrotechniků se bude konat v termínu 24.–27. 3. 2015 na brněnském výstavišti, které vystavovatelům nabízí kvalitní veletržní servis na evropské úrovni a zázemí nejmodernějších hal P, F a V.

Logo Elektromobil roku 2015

V současné době je připravován celkový koncept doprovodných akcí a programu, který bude postupně publikován na oficiálním webu veletrhu. Organizátor veletrhu kromě tradiční soutěže o nejpřínosnější exponát veletrhu, kterou jsme již zmiňovali výše, slibuje pokračování dalšího ročníku soutěže ELEKTROMOBIL ROKU 2015, jehož vítěz byl na veletrhu AMPER naposledy vyhlášen v r. 2012. Návštěvníky veletrhu znovu potěší žhavé novinky z oblasti elektromobility v rámci projektu AMPER MOTION 2015 a několik odborných konferencí na toto stále aktuální téma.

Obr. 2 – AMPER FÓRUM na veletrhu AMPER 2014
Obr. 2 – AMPER FÓRUM na veletrhu AMPER 2014

Redakce portálu Elektrika.tv bude na veletrhu AMPER 2015 pokračovat ve svém živém vysílání na mediální scéně AMPER FÓRUM, kde ve spolupráci s pořádající společností TERINVEST a šéfredaktory renomovaných odborných časopisů přinese živé diskuse na aktuální témata v oboru, rozhovory o exponátech a službách veletrhu AMPER 2015, pohledy na veletrh očima návštěvníků, studentů, vystavovatelů, novinářů, ale také pořadatelů. Všechny záznamy budou distribuovány na známém informačním kanálu http://Elektrika.TV/live a prostřednictvím dalších mediálních partnerů.

Svou účast potvrdilo přes 250 vystavovatelů

V sekci průmyslová automatizace se bude prezentovat například společnost s více než 40letou tradicí výroby a vývoje TURCK, dále společnost BALLUFF CZ, která je jednou z nejúspěšnějších výrobců snímačové technologie a řadí se mezi celosvětově uznávané specialisty v oblasti automatizace. Nebude chybět ani společnost ifm electronic, která vyvíjí, vyrábí a distribuuje senzory, řídící prvky a systémy pro průmyslovou automatizaci. Nově se bude o přízeň návštěvníků ucházet také liberecká společnost FOXON, která se zabývá opravami a prodejem průmyslové automatizace. Širokou paletu výrobků z oblasti senzoriky, automatizace, elektroinstalace, rozváděčové techniky, pohonů a energetických zdrojů bude prezentovat společnost SCHMACHTL CZ. Novinky představí také Omron Electronics, AUTOCONT CONTROL SYSTEMS, Beckhoff Česká republika, Mitsubishi Electric Europe B.V., Pilz Czech, SICK a další neméně významné firmy.

Obr. 3 – Pohled na expozici společnosti ifm electronic v hale V
Obr. 3 – Pohled na expozici společnosti ifm electronic v hale V

Svět nejmodernějších technologií představí také světová špička v technologiích pro automatizaci a energetiku, společnost ABB. Obor elektroinstalační techniky bude zastoupen také společností OBO BETTERMANN, která v r. 2011 oslavila 100 let svého úspěšného celosvětového působení na trhu. Aktuální nabídka inovativního sortimentu průmyslové elektrotechniky a elektroniky bude ke zhlédnutí na stánku společnosti PHOENIX CONTACT nebo společnosti WAGO Elektro, která vyvíjí, vyrábí a prodává inovativní komponenty pro průmysl, procesní techniku a automatizaci budov. WAGO je lídrem světového trhu v oblasti pružinový svorkových spojů. Nebude chybět ani tradiční český výrobce elektroinstalačního úložného materiálu a kabelových nosných systémů – KOPOS KOLÍN a společnost Weidmüller, Elektropřístroj, IES nebo ELKO EP, jejíž zástupci představí novinky v pestré škále tradičních modulových přístrojů i inteligentní elektroinstalaci iNELS.

Tradičními vystavovateli z oblasti elektroenergetiky jsou firmy ENSTO Czech, LABARA. SILENT – CZECH nebo DCK HOLOUBKOV BOHEMIA, která nabízí nejrůznější typy elektrických rozváděčů včetně atypických. Tradičně nepřehlédnutelným vystavovatelem veletrhu AMPER bude také výrobce kabelů a vodičů pro řadu oborů a trhů – společnost LAPP KABEL.

Sekce elektronických součástek a modulů bude zastoupena například společností HARTING, Synflex Elektro nebo QUITTNER & SCHIMEK.

Novinky představí také tradiční český výrobce produktů elektronického zabezpečení budov JABLOTRON ALARMS.

Přihlaste se na veletrh AMPER 2015 včas


AMPER 2014 - pohled na expozice v hale F 

Veletrh AMPER svým vystavovatelům přináší ideální prostor pro navázání nových obchodních vztahů, posílení image značky, upevnění konkurenční pozice firmy a vztahů se stávajícími zákazníky a v neposlední řadě efektivní prezentaci a propagaci novinek (propagace nejen na samotném veletrhu, ale také prostřednictvím odborných mediálních partnerů veletrhu a na webu amper.cz – návštěvnost 2 měsíce před zahájením veletrhu 94 000 návštěvníků). Efekt samotného veletrhu přesahuje hranice výstaviště i termín jeho konání. Kvalitní základna spokojených vystavovatelů a množství návštěvníků potvrzuje veletrhu statut jedničky v oblasti elektrotechniky v ČR, která svým obchodním významem zasahuje do celé střední a východní Evropy.

Přihlášky k účasti na 23. mezinárodním veletrhu AMPER 2015 mohou zájemci zasílat až do 31. 10. 2014, kdy končí standardní uzávěrka.

Více informací naleznete na www.amper.cz. Terinvest, spol s r.o., Bruselská 266/14, 120 00 Praha 2, tel: +420 221 992 100, e-mail: amper@terinvest.com.


Terinvest, spol. s r.o.
logo Terinvest, spol. s r.o.

Terinvest, spol. s r.o., je pořadatelem významných veletrhů s mnohaletou tradicí. Veletrh AMPER je každoročně největší událostí v oblastech elektrotechniky, energetiky, automatizace, ICT, osvětlení a zabezpečení v ČR i na Slovensku. Pravidelně se jej ...