Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dekorativní LED osvětlení Neon-Flex

Efektní a velmi efektivní dekorativní LED osvětlení je možné vytvořit pomocí systému LED Neon Flex. Je snadno tvarovatelný, mechanicky odolný a vyniká nízkou spotřebou elektrické energie.

LED Neon-Flex slouží jako náhrada klasických neonových trubic používaných pro dekorativní osvětlení budov, vytváření světlených nápisů a log. Systém Neon-Flex však netrpí neduhy neonových trubic. Práce s ním je velice snadná, nevyžaduje žádné speciální nástroje, je možné jej ručně tvarovat i dělit a následně instalovat na plochy z různých materiálů. Velice jednoduše se připojuje k napájení a díky sortimentu spojek a tvarovek je možné jej snadno napojovat a rozbočovat do požadovaných směrů. Instalace tohoto světelného systému tak obvykle nezabere více než pár minut.

Napájení systému je řešeno prostřednictvím napájecího kabelu s usměrňovačem. Kabel je na jedné straně připojen k síťovému napětí 230V a na druhé straně je veden přímo do LED svítidla Neon-Flex. Odpadají tedy starosti s transformátorem a jeho umístěním. Jednoduše LED Neon-Flex rozvedete v požadovaných místech a následně připojíte do zásuvky.

LED Neon-Flex vyvinutý společností Neo-Neon, využívá moderní LED technologie a je celosvětově velice rozšířený díky své univerzálnosti. LED diody jsou zapouzdřené v plášti z PVC, čímž je dosaženo stejného jasu a intenzity osvětlení po celé délce. Spotřeba na jeden metr délky je u systému Neon Flex Profi 4 W a u systému Neon-Flex Mini pouhé 3W na metr délky. LED Neon Flex navíc vyniká vysokou světelnou stabilitou a jeho předností je také nízký úbytek svítivosti po celou dobu živostnosti. Maximální délka instalace je až 97 m, není tedy problém vytvořit liniové osvětlení i na rozsáhlejších aplikacích při napájecího z jednoho místa.

Využití nalezne systém Neon-Flex jak v interiérech, tak především ve venkovních instalacích a to díky krytí IP65, které zajišťuje ochranu systému proti vodě a prachu. Nejčastěji je LED Neon Flex instalován na budovách nákupních center, obchodů, firemních objektů, čerpacích stanic, ale také v divadlech, barech a restauracích. Široké využítí nachází také v oblasti světelné reklamy. Pro Vaše instalace můžete vybírat z několika barev včetně RGB varianty, která Vám umožní měnit barvy a nastavovat různé kombinace a efekty. Pro řízení Neon-Flexu je možné využít kontrolér s řízením osvětlení pomocí protokolu DMX.

Pokud Vás tento systém zaujal, neváhejte nás kontaktovat, velice rádi Vám jej blíže představíme. Další informace naleznete na našich webových stránkách.

 
 
Reklama