Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost Eaton získala prestižní ocenění Investor roku 2012

Společnost Eaton, diverzifikovaný průmyslový výrobce, se stala vítězem soutěže Investor roku 2012 v kategorii Výzkum a vývoj.


Slavnostní vyhlášení vítězů soutěže Investor roku 2012. Zleva: Dalibor Štys, ministr školství, mládeže a tělovýchovy a Jan Vondraš, ředitel Evropského inovačního centra společnosti Eaton.

Soutěž Investor roku 2012 pořádá Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest a Sdružení pro zahraniční investice – AFI pod záštitou prezidenta Miloše Zemana a ministra průmyslu a obchodu Jiřího Ciencialy.

Společnost Eaton získala ocenění za investiční projekt svého inovačního centra v Roztokách u Prahy. Inovační centrum bylo otevřeno v roce 2012. V reakci na rozšiřování svých aktivit v oblasti výzkumu a vývoje se společnost Eaton rozhodla v letošním roce zahájit výstavbu nové budovy, která bude dostavěna ke konci roku 2014. V inovačním centru Eaton se mohou špičkoví odborníci věnovat výzkumům zaměřeným na vývoj energeticky účinných napájecích systémů, dopravních prostředků a leteckých aplikací, na zvyšování účinnosti pohonných ústrojí, snižování energetické spotřeby budov nebo na vývoj systémů pro zvýšení energetické bezpečnosti domácností.

V souvislosti s investicí Eatonu do nové budovy, moderních technologií a laboratoří nabízí inovační centrum ideální možnosti pro profesní růst zkušených inženýrů, stejně jako absolventů vysokých škol se zaměřením na technické obory. Eaton rovněž v úzké spolupráci se svými partnery na ČVUT nabízí stipendia pro studenty elektrotechnické i strojní fakulty. Do konce roku 2016 by se měl celkový počet zaměstnanců nového inovačního centra zvýšit ze současných 25 na více než 140.

 
 
Reklama