Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová verze systému kontroly vstupu SiPass Entro společnosti Siemens

Siemens uvádí na trh novou verzi systému kontroly vstupu SiPass Entro. Uživatelsky příjemný a snadno rozšířitelný systém kontroly vstupu nabízí ve verzi MP6.5 řadu nových funkcí, které do něj byly implementovány na základě požadavků uživatelů z maloobchodního segmentu.

Systém SiPass Entro je mezi maloobchodníky oblíben již delší dobu. Do nové verze MP6.5 bylo přidáno mnoho vlastností, které jsou pro vlastníky a provozovatele menších obchodů klíčové. Jednou z nich je funkce "zákazníkem nastavitelného nouzového otevření", jež umožňuje uživateli definovat, které dveře se za určité situace odemknou. Aby se předešlo uzavření osob v budově, má systém SiPass Entro MP6.5 novou funkci "detekce uzamknutí", která zřetelně indikuje, zda jsou sledované dveře odemknuté či nikoli. Uživatel nyní může určit také výjimky z běžného automaticky fungujícího časového rozvrhu iniciace elektrické zabezpečovací signalizace a zahrnout do něj i zvláštní případy, jakými jsou např. státní svátky nebo prodloužená otevírací doba. SiPass Entro MP6.5 dále nabízí zdokonalenou funkci interlock, která umožňuje definovat skupinu dveří a zajistit, že jsou-li jedny dveře z této skupiny odemknuté, nelze již odemknout žádné další.

Přizpůsobivé síťové funkce

Instalace do síťových prostředí je u systému SiPass Entro MP6.5 díky zdokonaleným síťovým funkcím snazší, než tomu bylo dříve, a od uživatele vyžaduje méně odborných znalostí. Síťové funkce například plně podporují techniku NAT (Network Address Translation), takže lze s maximální volností používat statické i dynamické internetové adresy (IP). SiPass Entro je kompatibilní s mnoha různými operačními systémy, a to včetně operačního systému Windows 7.

Dokumentace rozhraní pro aplikační programy BAPSI (Basic Application Program System Interface) byla aktualizována a lépe strukturována tak, aby se s ní snáze pracovalo. V nové podobě významně podporuje vývojáře rozhraní se systémy třetích stran, jako jsou např. systémy pro sledování docházky. K dispozici je také nová příručka pro projektování systému, jež obsahuje mnoho užitečných informací pro projektanty a instalační firmy.

Konfigurace systému

Software systému SiPass Entro umožňuje spravovat až 10.000 objektů. Na každém z nich může podporovat až 512 dveří, 40.000 držitelů karet, 480 přístupových skupin, 240 časových programů, 240 zón s pěti různými funkcemi (ovládání EZS, antipassback, sledování osob, omezení přístupu a interlock), 64 rezervačních objektů, 192 podlaží (pro ovládání výtahů), šestnáct digitálních obrazových záznamových zařízení Sistore a 128 kamer.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...