Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Porcelánové otočné vypínače - návštěvnický hit v expozici Hager na veletrhu Designblok

Skleněné, bakelitové, porcelánové – ale především v „retro“ designu nebo alespoň minulým stoletím inspirované. Právě takové vypínače vzbudily největší zájem návštěvníků na stánku Hager na letošním sedmnáctém ročníku veletrhu Designblok, který ve druhé polovině října proběhl v Průmyslovém paláci na pražském holešovickém výstavišti.

„Nejen architekti a interiéroví designéři, ale i většina ostatních návštěvníků Designbloku…ti všichni se zastavovali především u našich otočných vypínačů Berker Serie Glass, Serie 1930 a 1930 Porzellan made by Rosenthal,“ konstatuje Thomas Grund, generální ředitel společnosti Hager Electro v České republice. Překvapily ho preference veřejnosti? „Ale vůbec ne,“ usmívá se Thomas Grund. „S našimi kulatými otočnými spínači slavíme úspěchy už více než pět let - od doby, kdy spínače Berker do portfolia Hager přibyly - a víme, že se doopravdy líbí. Není náhodou, že při výběru vypínačů a zásuvek pro rekonstrukci i takového skvostu, jakým je vila Tugendhat, padla volba odborníků právě na naše klasické vypínače Berker Serie Glass a Serie 1930,“ dodává Thomas Grund.

U návštěvníků Designbloku ale zabodovaly i další vypínače z portfolia Hager, především z nejnovější řady, tzv. Generace R. „Ze zkušenosti víme, že lidem se líbí především netradiční materiály rámečků, jako např. beton, barevné akrylové odstíny nebo různé kovové povrchy, které si skvěle rozumí s jinak velmi střízlivými tvary vypínačů Generace R.,“ vysvětluje Thomas Grund. Oprávněnou pozornost na stánku Hager ale poutaly i spínače vyráběné výhradně podle přání zákazníka – rámečky z netradičních materiálů Berker Manufaktura nebo třeba spínací prvky zdobené krystaly Swarowski. „Speciální program Berker Manufaktura nenechá žádné přání zákazníka nesplněné. Můžete si nechat vyrobit vypínače v jakýchkoliv odstínech a barvách a z téměř jakýchkoliv myslitelných materiálů, např. z leštěné kůže, džínoviny, skotského tartanu, nejrůznějších ušlechtilých kovů nebo i 24-karátového zlata. Z příkladů námi vystavených vypínačů Berker Manufaktura – protože jejich škála je opravdu nevyčerpatelná – budil pozornost zejména neonově zelený akryl. Kdo ví, možná že pouvažujeme zařadit jej do standardu, když sklidil tolik pozitivních reakcí,“ uzavírá Thomas Grund.


Historie spínačů Berker se začala psát již v roce 1919. Při jejich vývoji byl vždy kladen maximální důraz na kvalitu, design a nadčasovost. Od roku 2010 spadají vypínače Berker do portfolia společnosti Hager. Jsou k dostání ve formě přístrojů nejen pro klasickou instalaci, od běžných zásuvek, přes datovou techniku, žaluziové spínače, stmívače, pohybová čidla, až po termostaty, ale také v bezdrátové variantě Berker.Net, případně v podobě inteligentní elektroinstalace KNX.




Společnost Hager se sídlem ve francouzském Obernai je více než 60 let specialistou na elektrické instalace v bytových a komerčních objektech. Díky široké nabídce v oblasti rozvaděčových systémů, systémů pro ukládání vedení a řízení budov dokáže nabídnout kompletní řešení dle zákazníkových potřeb. Výrobky skupiny Hager se vyznačují vysokou kvalitou, jednoduchou instalací a snadným ovládáním. Provázanost s kvalitními službami v oblasti technického poradenství a zákaznického servisu je samozřejmostí. Silné, celosvětově úspěšné značky Tehalit, Electraplan, Polo a Berker nesou jméno společnosti Hager.

V roce 2015 slaví Hager Electro 20 let svého působení v České republice. O české a slovenské zákazníky se stará tým obchodních, technických a marketingových specialistů. Hager Electro se pravidelně zúčastňuje oborových veletrhů, prezentačních akcí u zákazníků a pořádá vlastní technická školení. Provozuje Promont shop Hager, ve kterém si přijdou na své montážníci a elektrikáři, kteří pro svou práci potřebují kvalitní nářadí za skvělé ceny.



 
 
Reklama