Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

S námi máte domácnost vždy pod kontrolou

Kdekoliv v domě anebo vzdáleně mimo dům můžete ovládat osvětlení a spotřebiče, kontrolovat jejich stav, otevřít garážová vrata, příjezdovou bránu, vytáhnout rolety, nastavit teploty a časy vytápění/chlazení pro jednotlivé místnosti, kontrolovat zabezpečení domu, sledovat spotřebu energií a řadu dalších užitečných funkcí.

Aplikace Smart Home xComfort
Aplikace Smart Home xComfort

Tohoto komfortu lze dosáhnout pouze při instalaci chytré elektroinstalace EATON xComfort. Ke koncovým prvkům se instalují aktory, které se všemi senzory komunikují bezdrátově. Pokud je třeba, aktory na základě zjištěných kvalit signálu mohou informaci předat dál na větší vzdálenosti a překážku, jako je kovový rozváděč či železobeton – snadno obejdou (routing signálu). Proto je bezdrátová elektroinstalace vhodná nejen do novostaveb, ale čím dál tím více se používá ve stávajících bytech a domech, do kterých je integrace velmi jednoduchá a často se obejde bez stavebních úprav.

Využití najde i v komerčních a menších administrativních budovách pro řízení osvětlení, zastínění budov s časovým řízením nebo ovládáním dle venkovních vlivů (teplota, intenzita, déšť, vítr), komfortní zónovou regulaci vytápění a chlazení, energy management s kontrolou aktuální spotřeby el. energie, plynu a vody. V těchto projektech se pro komunikaci mezi patry nebo vzdálenými objekty nainstalují RF ECI-LAN interface, které umožní hlavní páteřní komunikaci RF systému po datovém kabelu ethernet.

RF Smart Manager xComfort

Nová řídicí jednotka xComfort pro smartphony a tablety


Řídicí jednotka Smart Manager je srdcem každé chytré elektroinstalace. Instaluje se při požadavku ovládání RF systému z chytrých telefonů a rovněž umožní komfortní řízení domu. Do internetu se připojí přes WiFi modem nebo LAN-router, pro komunikaci využívá TCP/IP protokol. Začlenění do sítě je velmi snadné, neboť využívá DHCP IP adresu. Eaton server zajistí ověření přístupových práv.


Smart Manager v rámci internetu zprostředkuje vzdálené propojení domácnosti s chytrým telefonem. Zajistí kromě ovládání osvětlení, rolet a spotřebičů – především zónové řízení vytápění a chlazení, vyhodnocení spotřeby energií, logické řízení domácnosti s časovými a jinými komfortními funkcemi, obdobně jako jsou obsaženy v Room Manageru. Je vybaven e-mailovou komunikaci, software umožňuje integraci IP kamer, nabízí uživatelskou parametrizaci scén, časů, teplot apod.

Ovládání je možné v domě i mimo dům. Pokud jste v dosahu WiFi routeru, ke Smart Manageru se připojíte přímo ze svého smartphonu nebo tabletu. V tomto případě chytrý telefon nahradí běžný RF dálkový ovládač. Pro vzdálené ovládání mimo dům, je nezbytné připojení k internetu.


Smart Manager komunikuje bezdrátově až s 99 RF prvky v přímém dosahu, nebo i přes routing. Pokud je instalace rozsáhlejší, doporučujeme vždy použít ECI-LAN interface s připojením do ethernetu. V tomto případě každý ECI-LAN rozšíří komunikaci Smart Manageru o dalších 99 RF zařízení. Maximálně lze instalovat 255 ECI-LAN jednotek.

Zákaznická aplikace pro řízení domu včetně regulace vytápění/chlazení běží v RF Smart Manageru. Montážní firmy ocení možnost vzdálené konfigurace aplikace přes webový prohlížeč. Pokud dojde k výpadku internetového připojení, řízení objektu není nijak zvlášť ohroženo. Není možné pouze vzdálené ovládání – regulace vytápění a ostatní řízení je však plně funkční.

Stáhněte si aplikaci Smart Home xComfort do svých smartphonů a tabletů právě teď!

Je to velmi snadné. Aby bylo možné ovládání prvků elektroinstalace a vytápění přímo v domě nebo vzdáleně v rámci internetu odkudkoliv ze světa, je nutné si pořídit aplikaci Smart Home xComfort. Stáhněte si ji ZDARMA z marketu mobilních aplikací - pro zařízení iOS Apple z App Store, pro OS Android z Google Play. Aplikace poskytuje všechny potřebné funkce pro ovládání osvětlení, rolet a spotřebičů, nastavení teplot a časů pro vytápění včetně vzdáleného dohledu nad domem prostřednictvím IP kamer. Komunikace se Smart Managerem obsahuje všechny moderní prvky zabezpečení. Neoprávněný přístup je chráněn heslem a uživatelským jménem.
Náš TIP: Ještě než si pořídíte RF instalaci, aplikaci si můžete otestovat v demoverzi a seznámit se s jejími možnostmi.

Příklady obrazovek aplikace EATON xComfort

Ovládání světel, spotřebičů
Ovládání světel, spotřebičů
Ovládání rolet nebo žaluzií
Ovládání rolet nebo žaluzií
Konfigurace vytápění
Konfigurace vytápění
Historie naměřených teplot
Historie naměřených teplot
Energie pod kontrolou
Energie pod kontrolou

Ke Smart Manageru se lze vzdáleně připojit i ze smartphonů s jiným operačním systémem. V tomto případě se aplikace Eaton xComfort do telefonu neinstaluje, ale spustí se v internetovém prohlížeči, kterým je vybaven každý chytrý telefon nebo PC zařízení. Stejné řešení se použije i pro počítače s OS Windows, které umožní plnohodnotné ovládání funkcí včetně monitoringu a vizualizace stavů a hodnot.

Smart Manager je již v prodeji, objednat jej lze ve velkoobchodech elektro nebo u systémových partnerů xComfort. Kontaktní adresy s dalšími informacemi o chytré elektroinstalaci na www.xcomfort.cz.

 
 
Reklama