Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens a Inthouse představili mobilní aplikaci pro vzdálenou správu budov

Společnost Siemens uvádí ve spolupráci s firmou Inthouse Systems na trh novou aplikaci Inthouse App pro vzdálené ovládání všech zařízení, které využívají Siemens regulátory Climatix.

Aplikace je vhodná především pro výrobce kotlů, výměníkových stanic, vzduchotechnických jednotek a dalších zařízení pro technologie budov, kteří nyní mohou svým zákazníkům nabídnout jednoduché vzdálené ovládání a správu koncových zařízení.

„Těší mě, že díky spolupráci s českou společností Inthouse Systems nyní můžeme výrobcům zařízení pro technologie budov nabídnout kompletní řešení, které zahrnuje nejen naše standardní produkty jako jsou ventily, pohony, frekvenční měniče, čidla, měřiče spotřeby energií a regulátory, ale také jednoduchou a uživatelsky vstřícnou vizualizaci, která je pro koncové uživatele velice atraktivní. Naším cílem totiž je poskytnout našim zákazníkům kompletní řešení, které splňuje vysoké standardy,“ říká Jakub Horna, produktový specialista divize Building Technologies společnosti Siemens ČR.

Aplikace už běží na stovkách zařízení

U vybraných výrobců už proběhl field test a aplikace už tak běží na stovkách zařízení. Na základě získaných zkušeností probíhá neustálé vylepšování funkcí a v blízké budoucnosti bude možné nabídnout zařízení Inthouse Access Point, které zaručuje ještě jednodušší a maximálně bezpečné připojení z jakéhokoliv místa na světě a také připojení nižších řad regulátorů pomocí rozhraní ModBus RTU.

Mobilní aplikace Inthouse App s multi-jazykovou podporou je plně konfigurovatelná, a to včetně nastavení barevných schémat, ikon, obrázků, vytváření uživatelských předvoleb a výběru oblíbených ovládacích prvků. Vzdálené automatické aktualizace aplikace i uživatelské konfigurace jsou samozřejmostí.

Software Inthouse je jedinečný svým rychlým a jednoduchým uvedením do provozu i snadnou údržbou. Při uvádění do provozu je potřeba zadat pouze ID konfigurace do mobilního zařízení a zvolit způsob připojení. Časová náročnost vytvoření nové konfigurace aplikace zabere pouze několik desítek minut, a to bez jakékoli znalosti programování. Ke konfiguraci se používá jednoduchý počítačový konfigurační nástroj Inthouse Studio, ve kterém se zobrazí struktura aplikace v regulátoru Climatix a prostřednictvím funkce Drag & Drop se vybrané datové objekty propojí s vybranými grafickými ikonami. Export konfigurace pro více uživatelů je pak možné zvládnout na pár kliknutí.


Výrobci mohou tuto vizualizaci získat přímo od společnosti Siemens. Koncoví uživatelé musí zažádat o tuto aplikaci u výrobce zařízení, jehož součástí je regulátor Climatix. Aplikace funguje na všech mobilních zařízeních s operačním systémem Android 4 a novějších. V roce 2017 je plánováno spuštění aplikace pro iOS.

„Díky neustálému přístupu ke svému zařízení, například ke kotli, klimatizaci, větrání nebo osvětlení, můžete optimalizovat nastavení tak, abyste ušetřili náklady a maximalizovali své pohodlí. Navíc díky připravovanému zařízení Inthouse Access Point nebudete muset řešit žádné problémy s připojením a budete dostávat notifikace o alarmech a událostech na Vašem mobilním zařízení. Připojíte se odkudkoli a kdykoli. V případě technické poruchy můžete Vašemu správci udělit vzdálený přístup a ušetřit náklady spojené se správou Vašeho zařízení,” říká Andrej Hraško, jednatel společnosti Inthouse Systems s.r.o.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...