Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová verze platformy pro správu budov Desigo CC

Společnost Siemens představila na veletrhu light+building ve Frankfurtu nad Mohanem novou verzi platformy pro správu budov Desigo CC. Díky vylepšeným rozhraním a komunikačním protokolům nyní Desigo CC dokáže integrovat a centrálně spravovat ještě více typů zařízení, díky čemuž budou technologie v budovách transparentnější a účinnější. Nové aplikace a funkce navíc umožní využívat systém Desigo CC i v dalších oblastech a provoz systémů v budovách tak dále zjednodušit.

Integrace dalších typů zařízení

Aktuální verze podporuje nová rozhraní a komunikační protokoly, díky kterým je možné integrovat další typy zařízení. Kromě vytápění, ventilace a klimatizace (HVAC), automatizace místností, detekce narušení a systémů pro řízení přístupu, přidává nově Desigo CC také ochranná zařízení pro distribuci elektrické energie, například kompaktní jističe Sentron 3VA, které je nyní možné integrovat do technologie budov. Jističe mohou vysílat stavové zprávy a naměřená data přímo do systému Desigo CC, díky čemuž mohou jeho uživatelé a personál zjišťovat aktuální energetické požadavky a různé úrovně zatížení v budově a rychleji reagovat v případě neobvyklých změn.

Další novinkou je rozhraní pro průmyslový automatizační systém Simatic S7, které umožní výměnu dat s výrobou. Díky tomu bude možné podle aktuální potřeby řídit ventilaci v okolí strojů generujících teplo.

Nová verze Desigo CC
Nová verze Desigo CC

„Nová rozhraní a funkce pomáhají zákazníkům digitalizovat všechna data v jejich budovách a centrálně je řídit. Díky tomu mohou zajistit energeticky účinný a bezpečný provoz budov,“ říká Christian Schreibweis, manažer pro uvedení systému Desigo CC ze společnosti Siemens ve Frankfurtu.

Intuitivní obsluha

Co se týká systémových funkcí, nabízí nová verze Desigo CC snadnější používání. Pro rychlou a intuitivní obsluhu systému je nyní navigace v něm podobná běžným operačním systémům. Mobilní uživatelé mohou přistupovat k Desigo CC z aplikace v chytrém telefonu nebo tabletu a systém jim bude zasílat zprávy a výstrahy, například při poruše vytápění.

Zabezpečení IT

Nová verze systému Desigo CC nabízí také lepší zabezpečení informačních technologií. Všechny servery i klienti používají šifrovanou komunikaci a podporují certifikáty center zabezpečení, vydávané společnostmi Verisign a Symantec. Platformu je možné integrovat do demilitarizované zóny, tj. samostatné sítě se zvláštní ochranou, a funguje se všemi běžnými firewally. Desigo CC nabízí možnost definice přístupových práv pro každého uživatele podle role a odpovědnosti a také maximální bezpečnost všech dat, která byla v budově nasbírána.

Další informace o divizi Building Technologies najdete na www.siemens.com/buildingtechnologies


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...