Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Znáte možnosti moderních zásuvek?

Zásuvky má ve svém bytě nebo domě v podstatě každý. To proto, že se v dnešních životech jenom těžko obejdeme bez elektřiny. A tak jí využívá většina spotřebičů. Dnešní možnosti zásuvek ale nemusí být jenom takové, které lze zařadit mezi klasiku. Doba jde stále kupředu a tak není problém sáhnout i po variantách, které doslova nadchnou.

Znáte možnosti moderních zásuvek?

V kuchyni je můžete mít integrované v kuchyňské lince

Je to i kuchyně, kde se bez několika zásuvek zaručeně neobejdete. Je třeba je mít vždy po ruce, jelikož zde může být nutnost zapojit jeden z hlavních spotřebičů, jako je:

  • Rychlovarná konvice
  • Kontaktní gril
  • Mixér

Zásuvky bývají obvykle umístěné na zdi, což ale nemusí být jediné možné řešení. Když se totiž podíváme na nejprodávanější elektrické zásuvky, tak jsou ukryty v lince. Následně stačí stisknout to správné místo a ony vyjedou vzhůru. Skvělá možnost, jak je mít nejenom stále po ruce, ale jak je mít také schované, pokud je nepoužíváte.

Zásuvky lze také vypínat a zapínat

I to se hodí. Zvláště ve chvíli, pokud máte v plánu jet na dovolenou, nebo nechcete mít spotřebiče zbytečně pod proudem. Abyste je nemuseli stále vypojovat, stačí onu zásuvku jenom snadno vypnout. V některých případech to může jít jenom ručně, ale jsou i možnosti, kdy to de dálkově, pomocí speciálního ovladače. Ani to už nemusí být nic výjimečného.

Co takhle Wi-Fi?

Pojem chytrá domácnost se stává stále aktuálnější. V podstatě jde o to, že není problém ovládat mnoho věcí na dálku. A to prostřednictvím Wi-Fi sítě, v rámci mobilního telefonu. A stejně tak je možné ovládat také samotné zásuvky. A nejenom, že je můžete z vašeho mobilu zapínat, nebo i vypínat. Moderní varianty toho nabídnou ještě mnohem více. Můžete na nich třeba i sledovat a měřit spotřebu za určité období, což je také funkce, která se může vyplatit, když chcete vědět, na kolik vyjde provoz určitého spotřebiče.

 
 
Reklama