Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Schneider Electric vyvinul nové vysokofrekvenční detektory přítomnosti osob

Společnost Schneider Electric vyvinula novou řadu venkovních a vnitřních detektorů Argus pro zjišťování pohybu a přítomnosti osob. Umí detekovat pohyb i přes tenké zdi.

Výhodou vysokofrekvenčních detektorů je možnost detekce pohybu přes tenké stěny a příčky
Výhodou vysokofrekvenčních detektorů je možnost detekce pohybu přes tenké stěny a příčky


Zařízení se hodí na dlouhé chodby, sklady s vysokými stropy, technické provozy nebo obchodní centra, ale uplatní se také v kancelářích s buňkami nebo na toaletách s kabinkami. Duální detektory využívají kromě pasivní infračervené technologie i ultrazvukové snímání pohybu. To umožňuje kvalitní detekci i při vyšších teplotách okolí, kdy mohou běžné infračervené detektory selhávat.

Zásadní výhoda: sensory vnímají pohyb i přes zdi

Zásadní výhodou vysokofrekvenčních detektorů je možnost detekce pohybu přes tenké stěny a příčky. „Tuto možnost využijete například při spínání osvětlení detektorem pohybu v kancelářských prostorách typu „open space“, kde mohou být lidé skrytí za přepážkami. Je to také praktické řešení pro toalety, když potřebujete zjistit jejich obsazenost. Díky možnosti detekce přes zeď můžete na toaletě použít pouze jeden ultrazvukový detektor místo několika infračervených, které by musely být i v kabinkách,” shrnuje výhody Robert Šimčík ze Schneider Electric.

Rozdíl mezi detekcí pohybu a přítomnosti

Detektory pohybu vyhodnotí intenzitu okolního osvětlení pouze v okamžiku zaznamenání pohybu. Detektory přítomnosti trvale vyhodnocují intenzitu okolního osvětlení a jsou tedy schopné automaticky odpojit zátěž, jakmile je přirozeného světla dostatek.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama