Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

UniControls představila na Eress Forum v Paříži elektroměry pro měření spotřeby el. energie na železnici

Společnost UniControls, mezinárodně uznávaný dodavatel řídicích systémů a elektronických zařízení v oblastech železniční dopravy a průmyslovém řízení, se zúčastnila 31. 5. 2017 konference ERESS FORUM 2017.

Měření spotřeby trakční energie na palubách vlaků se stává trendem v evropské železniční dopravě
Měření spotřeby trakční energie na palubách vlaků se stává trendem v evropské železniční dopravě

Jedná se o evropské partnerství pro systémy vypořádání spotřeby elektrické energie na železnicích, kde se potkávají odborníci, manažeři a technici z oblasti železniční energetiky. UniControls představila v rámci své expozice elektroměry pro mobilní měření spotřeby energie na železnici ELM102 a ELM201.

Měření spotřeby elektrické energie drážních vozidel a následné rozúčtování dle skutečně spotřebované elektrické energie se stále více stává trendem v evropské železniční dopravě a UniControls má v této oblasti poměrně silnou pozici. Také u nás SŽDC plánuje začít účtovat trakční energii více podle skutečné spotřeby a dá se tedy očekávat, že poptávka po měřících zařízeních na kolejová vozidla tím v České republice výrazně stoupne. Stejné zařízení je dnes v západní Evropě zcela standardní a UniControls ho již dodává například finským či rakouským železnicím,“ říká Antonín Felber, předseda představenstva a generální ředitel společnosti UniControls a.s.

UniControls je vůbec první firmou v ČR, která s měřením trakční energie na hnacích kolejových vozidlech pro obchodní měření začínala a to již v roce 2009. V říjnu 2016 získala UniControls zakázku od SŽDC na dodávku měřicích skříní pro mobilní měření trakční energie elektrických kolejových vozidel. Do tendru, který vypsala SŽDC, se UniControls přihlásila s novým rozvaděčem ELC-201/A s vestavěným elektroměrem ELM-201. Tato, v pořadí již druhá zakázka na dodávky měřicích rozvaděčů pro SŽDC, s celkovým počtem 155 dodaných kusů posouvá UniControls na přední pozici v dosazování elektroměrů na paluby vlaků.

 
 
Reklama