Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Navštivte festival ZLÍN FILM FESTIVAL, kde ABB představuje zajímavé technologie

Je to nejstarší, největší a nejvýznamnější filmová přehlídka svého druhu na světě. Jedná se o mezinárodní událost s vynikajícím renomé.

Festivalové projekce se uskutečňují nejen ve Zlíně, ale také v řadě dalších měst České republiky. Každoročně festival uvádí přes 350 snímků z více než 50 zemí světa. Od roku 2010 přesahuje návštěvnost festivalu 95.000 dětí i dospělých.

Naše společnost je také součástí Vesniček tvůrčích dílniček se svými aktivitami představujícími naše technologie:
  • Robot YuMi a Programování pomocí učení
  • Zaslání pozdravu z MFF Zlín společně s robotem YuMi
  • Rozšířená realita s Microsoft HoloLens
  • YuMi připravuje omalovánky (Symboly MFF 2017 – Pipi, opice)
  • YuMi – vytvářej vlastní animaci

Kolaborativní robot YuMi® od ABB Robotika a programování pomocí učení
YuMi otevírá další možnosti využívání automatizace. Patří do nové éry automatizace, jako je montáž drobných součástek, kdy se roboty i lidé podílejí na provádění stejných úkolů. Ukázka je zaměřená na simplifikaci, konkrétně na možnost programování. Abychom umožnili programování YuMi tak snadno, jako když dáte člověku pokyn, co má udělat, vyvinuli jsme programovací systém tak jednoduchý, aby ho mohl použít kdokoliv. Je velmi podobný vyučování. Paže a ruce YuMi lze ovládat pomocí svých vlastních paží a rukou prostřednictvím řady pohybů a jejich souřadnice a činnosti chapadel se zaznamenají na připojeném tabletu, na kterém běží aplikace. Sledujete, jak software mění tyto pohyby do základního kódu, kterým se YuMi ovládá – a to vše v reálném čase. Díky programování pomocí učení se to, co vyžadovalo hodiny zdlouhavého programování, změní na několik minut snadné práce. Pokud jsou operace složitější, než programování pomocí učení dovoluje, je možné využít plný přístup k tradičnímu programování pomocí programovacího jazyka RAPID.

Rozšířená realita s Microsoft HoloLens a RobotStudio od ABB
Technologie jako je virtuální realita a rozšířená realita zásadně mění způsob jak lidé komunikují a interagují mezi sebou i s aplikacemi a softwarem. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet nový headset budoucnosti pro rozšířenou realitu Microsoft HoloLens, který do reálného prostředí umístí pomocí holografie spolupracujícího robota YuMi, nebo další robotické technologie.


ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...

 
 
Reklama