Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Siemens spouští nový web a vydává publikaci o chytrých městech

Český Siemens připravil nový web a publikaci, které se věnují tematice chytrých měst. Firma v nich představuje svá nejnovější řešení a technologie, díky kterým lze významně zefektivnit chod obcí a měst.

Český Siemens připravil nový web a publikaci věnující se problematice chytrých měst
Český Siemens připravil nový web a publikaci věnující se problematice chytrých měst

Web i brožura o chytrých městech jsou určeny nejen odborníkům a zástupcům samospráv, ale také široké veřejnosti a jsou dostupné na adrese www.siemens.cz/chytramesta.

Web se zaměřuje na klíčové oblasti konceptu chytrých měst, v nichž Siemens nabízí svá řešení: doprava a inteligentní dopravní infrastruktura, energetický management, správa budov a vodohospodářský průmysl. Nabízí také infografiky, přehled referenčních projektů či názory renomovaných expertů na problematiku Smart cities. Siemens také vydal tištěnou publikaci Chytrá města, kde je téma uceleně zpracováno. Publikace je dostupná ke stažení na www.siemens.cz/chytramesta.

„Účelem stránek je koncentrovat nejzajímavější informace k dané problematice na jedno místo, aby návštěvníci webu – starostové, zastupitelé nebo obyvatelé měst – získali komplexní přehled o tom, jaké možnosti se právě pro jejich město otevírají,“ říká David Barva, vedoucí pracovní skupiny Chytrá města ve společnosti Siemens ČR. „Současně ukazujeme, že potenciál „být smart“ se netýká jen velkých měst a krajských metropolí, ale také menších obcí,“ dodává David Barva.

Siemens pro chytrá města

Chytrá města se dostávají do středu dění po celém světě díky rostoucímu počtu obyvatel ve městech, globalizaci a klimatickým změnám. Siemens dokáže inteligentní řešení integrovat do infrastruktury měst a obcí a úspěšně tak posílit efektivitu budov, dopravy i energetických systémů. Tyto kroky vedou ke zlepšení kvality života obyvatel, měst a obcí. Díky použití nejmodernějších technologií dochází ke zvyšování efektivity, bezpečnosti, ekonomické konkurenceschopnosti a tvorbě příjemného a zdravého prostředí pro život.

Aktuální novinky ze světa chytrých měst je možné sledovat také na Twitteru @chytramesta.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama