Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LAPP KABEL vytváří spojení napříč kontinenty

Nový Gotthardský úpatní tunel, podzemní tunel pod Bosporskou úžinou, 111 kilometrů nového tunelu pro metro v Dauhá během pouhých 26 měsíců. Herrenknecht, a spolu s ním i skupina Lapp byla u toho.

LAPP KABEL byl při ražbě Gotthardského tunelu
LAPP KABEL byl při ražbě Gotthardského tunelu

Herrenknecht vyvíjí a konstruuje razicí stroje používané po celém světě. Kabely a konektory použité ve vrtací oblasti strojů Herrenknecht musejí splňovat zcela odlišné požadavky než ty, které jsou osazeny uvnitř stroje.

Herrenknecht proto využívá široký sortiment produktů Lapp pro extrémní použití, například připojovací a ovládací kabely ÖLFLEX®, datové kabely UNITRONIC® a ETHERLINE®, kabelové vývodky SKINTOP® a SKINDICHT® a konektory EPIC®.

Aby tedy v Herrenknechtu dosáhli maximální spolehlivosti provozu, propojovali při ražbě tunelu kabely každých 50 metrů pomocí konektorů EPIC® H-BE.

Hlavními přednostmi konektorů EPIC® H-BE jsou:

  • použití pro vyšší napětí i proud,
  • vysoká spolehlivost.

Lapp vyrobil pro společnost Herrenknecht i speciální kabel pro ovládání jeřábového systému v případě selhání běžného bezdrátového dálkového ovládání. Konstruktéři ve společnosti Lapp vyvinuli vysoce flexibilní kombinovaný kabel Profibus s ovládacími vodiči, jehož vnější plášť také musí odolávat mechanickému namáhání. Spolu s konektory EPIC® a dalšími produkty „Made by Lapp“ je tak ideálním řešením pro náročné požadavky Herrenknechtu.
 
 
Reklama