Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Retrofity solárních elektráren se solárními střídači

Solární střídače představují vedle fotovoltaických panelů, kabelů, transformátorů a dalších komponentů jeden ze základních prvků solární elektrárny.

Jejich úkolem je přeměna stejnosměrného proudu, vycházející z fotovoltaických panelů, na střídavý proud využívaný v rozvodné síti. S nadsázkou tvoří „srdce a mozek“ každé fotovoltaické elektrárny.

Pokud toto „srdce a mozek“ z nejrůznějších důvodů nefunguje na plný výkon, například blíží se konec jeho záruky nebo životnosti, má poruchu, není spolehlivý nebo výrobce na něj již neposkytuje záruční a pozáruční servis, snižuje se pochopitelně i produktivita celé solární elektrárny. Jedním z efektivních řešení je výměna dosluhujících střídačů za střídače ze širokého portfolia ABB.

Solární střídače ABB, založené na více než 40leté zkušenosti tohoto světového výrobce, přinášejí zákazníkům vysokou účinnost při nízkých nákladech na oživení a údržbu, spolehlivost, flexibilitu a dlouhou životnost. Díky možnosti „řešení na míru“ je velmi snadná a rychlá také jejich instalace a uvedení do provozu.



ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...

 
 
Reklama