Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CAD Studio oznamuje hospodářské výsledky za rok 2016

Akciová společnost CAD Studio, největší specializovaný dodavatel CAD, CAM, GIS a BIM řešení ve střední Evropě, uzavře finanční rok až v březnu, již nyní však zveřejňuje hospodářské výsledky za kalendářní rok 2016.

Společnost v loňském roce oslavila 25. výročí rekordním počtem prodaných licencí oborových aplikací od Autodesku – dosáhla obratu 285 milionů korun a posílila v prodeji pro klíčové oblasti strojírenství a výroby i stavebnictví a architektury.

Rok 2016 byl ve znamení celosvětové změny obchodního modelu prodeje CAD a BIM aplikací od Autodesku, které tvoří podstatnou část obratu. Software je nyní dodáván levnější a pro zákazníky pružnější formou pronájmu. Snazší dostupnost aplikací se projevila vyšším prodejem licencí. Ve druhé polovině roku 2016, kdy byl již veškerý CAD software dodáván právě formou pronájmů a předplatného (Subscription), zaznamenala společnost CAD Studio rovnou 46% nárůst počtu prodaných licencí oproti stejnému pololetí předchozího roku. Růst se přitom projevil rovnoměrně v oblastech strojírenství a výroby i stavebnictví a architektury. Na Slovensku dokonce společnost prodala v meziročním srovnání více než dvojnásobný počet licencí.

Jan Binter, výkonný ředitel CAD Studia
Jan Binter, výkonný ředitel CAD Studia

„Zájem našich zákazníků z oblasti stavebnictví o řešení Informačního modelu budovy (BIM) s aplikací Revit roste dlouhodobě – a to nejen u projektantů, ale také u investorů. Ve strojírenství jsou pak klíčovými trendy správa dat a integrace do podnikových systémů,“ připomíná Jan Binter, výkonný ředitel CAD Studia. „Do budoucna očekáváme rozvoj především v oblasti cloudových produktů, kde díky mimořádnému rozsahu funkcí při zajímavé cenové dostupnosti výrazně roste například využití aplikace Fusion 360 orientované na komplexní vývoj výrobků.“

Oblasti uplatnění Informačního modelu budovy se i nadále velmi dynamicky rozvíjejí, stále více uživatelů sází na nejrozšířenější BIM aplikaci Autodesk Revit. CAD Studio se neúnavně věnuje osvětě, usnadňuje výměnu zkušeností mezi uživateli i spolupráci s praxí, spustilo portál BIMfo.cz.

Díky snadnému použití, široké škále funkcí a cenové dostupnosti se mezi profesionály z oblastí strojírenství, obrábění či simulací, stejně jako u nadšenců do 3D tisku, nabývá CAD/CAM/CAE aplikace Fusion 360 výrazně na popularitě. Pro studenty, pedagogy, začínající týmy či nadšence je dokonce zcela bezplatná.


Arkance Systems CZ s.r.o.
logo Arkance Systems CZ s.r.o.

Arkance Systems (dříve CAD Studio) je největším středoevropským partnerem společnosti Autodesk. Dodává CAD/CAM, BIM, GIS/FM a PDM/PLM řešení pro strojírenství, stavebnictví a architekturu, mapování, liniové stavby, 3D vizualizace, správu dokumentů a správu ...

 
 
Reklama