Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kompletní měření a regulace ve víceúčelovém kulturním a společenském zařízení Metropol

Firma Troch s.r.o. z Trutnova společně s firmou Teco a.s. předala koncem září 2015 po jednoměsíčním zkušebním provozu k plnému užívání kompletně rekonstruovaný řídicí systém měření a regulace celého komplexu Domu kultury Metropol v Českých Budějovicích.

Tecomat Foxtrot řidicí systém

Po povodních v roce 2002 byla celá infrastruktura vytápění a vzduchotechniky nově zrekonstruována. Poté, co se provozovatel v roce 2014 dozvěděl, že tehdy nainstalovanému zahraničnímu systému byla ukončena technická a servisní podpora, stál před rozhodnutím, zda přejít na novější typ od stejného dodavatele nebo si vybrat řídicí systém od dodavatele jiného s dlouhodobější technickou a servisní politikou.

Ve výběrovém řízení uspěla firma Teco a.s. s řídicím systémem Tecomat Foxtrot. Pro výměnu a instalaci a naprogramování nového systému byla vybrána firma Troch s.r.o. z Trutnova. Následující fotografe dokumentují rozsah objektu a rozsah měření a regulace. Je zde celkem 7 centrálních modulů s nezbytnými periferiemi. Na fotografiích je vidět, že v původních rozvaděčích byly zachovány všechny původní silové prvky a v technologii i původní čidla. Foxtrot se dokonale přizpůsobil nejen počtem a typem původních vstupů a výstupů, ale i rozměrově. Ještě zbylo místo na případné rozšíření.

METROPOL je víceúčelové kulturní a společenské zařízení v centru města Českých Budějovic s celkovou kapacitou prostor 2000 osob. V komplexu Domu kultury Metropol se nachází Velký společenský sál, Divadelní sál, Malá scéna, Kruhový sál, Salonky, administrativní budova a Hotel U tří lvů.


Teco a.s.
logo Teco a.s.

Vývoj a výroba řídicích systémů nejen pro inteligentní řízení domů a budov. Systémy Tecomat Foxtrot jsou chytrým standardem umožňujícím ovládat veškeré současné technologie přes nejrůznější komunikační zařízení od vypínače po dotykové panely.

 
 
Reklama