Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Řízení střelnice v policejní akademii

Náš holandský partner a distributor, společnost B&R Design byla požádána v roce 2014 o vytvoření centrálního řídicího systému pro novu policejní střelnici.



Budova střelnice byla právě v rekonstrukci a její vnitřní labyrint byl navržen pro cvičení policie a speciálních ozbrojených složek. Tyto cvičné prostory jsou velmi realistické a týmy v nich používají ostré zbraně a náboje. V prvotních návrzích uvažoval zadavatel o řešení postaveném na systému KNX, ale když zjistil, že při použití řešení postaveném na našem volně programovatelném systému Tecomat Foxtrot lze dosáhnout více požadavků a možností, bylo rozhodnuto postavit celé řešení na Foxtrotu.

Především proto, že nebylo u Foxtrotu nutné použité separátní vizualizace na PC a použité smart WEB interface. Navíc mohl být Foxtrot využit i k řízení dalších technologií budovy střelnice – osvětlení, rolety, kamerový systém, displeje a ventilace. S použitím iPadu mohou aktivovat různé scény a monitorovat veškeré funkce a kamery.

V návaznosti na aplikaci řízení technologií ve výcvikovém prostoru – labyrintu, vyvstala otázka, zda by Foxtrot byl schopen řídit samotné 100 metrů dlouhé policejní střelnice. Střelnice byla navržena pro trénink střelby ostrými náboji pro policejní a speciální ozbrojené složky. Původní budova pocházela ze 70. let minulého století a 3metrový rozvaděč zcela zaplněný relé tvořil vlastní řízení pohyblivých terčů. V 90. letech bylo řízení doplněno PC s Windows, nicméně toto řízení již přestalo fungovat. Po prozkoumání původní výkresové dokumentace a původního řízení bylo rozhodnuto vytvořit nové řízení postavené opět na našem řídicím systému Tecomat Foxtrot. Původní 3metrový rozváděč byl nahrazen malým domovním rozváděčem se zabudovaným dotykovým ovládacím panelem. Systém může být ovládán tlačítky na rozváděči či dotykovým panelem.


Teco a.s.
logo Teco a.s.

Vývoj a výroba řídicích systémů nejen pro inteligentní řízení domů a budov. Systémy Tecomat Foxtrot jsou chytrým standardem umožňujícím ovládat veškeré současné technologie přes nejrůznější komunikační zařízení od vypínače po dotykové panely.

 
 
Reklama