Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak ozvučit zasedací sál nebo učebnu bez složité instalace?

K4 Active DSP1M je zařízení, které za nízkou cenu a při minimální náročnosti na instalaci dokáže ozvučit i sál s horší akustikou, ve kterém si běžné systémy neporadí.

Jistě už jste někdy absolvovali školení, přednášku či konferenci, na které sice přednášející mluvil do mikrofonu a byly tam docela velké (většinou ošklivé) černé reprobedny, ale vám dalo dost práce rozumět mluvenému slovu. Vězte, že je to poměrně častý jev a je způsobený především nevhodností použité technologie pro daný prostor.

Na našem trhu totiž dlouho chybělo zařízení, které za nízkou cenu, při jednoduché instalaci a minimálních rozměrech dokáže opravdové divy - ozvučit menší nebo středně velký sál kvalitním a srozumitelným zvukem.

Kompaktní ozvučení K4 Active DSP1M obsahuje vše potřebné ke kvalitnímu pokrytí plochy i přes 100 m2. Jeho hlavní součástí je směrový reprosloup, jehož konstrukce umožňuje eliminovat nežádoucí odrazy od podlahy a stropu. Další součásti jsou zabudovány v těle reprosloupu: zesilovač, mixážní pult, napájení pro mikrofony i digitální jednotka DSP (Digital Signal Processor), známá z větších profesionálních systémů. DSP obsahuje limiter, delay, eliminátor zpětné vazby, přepínač předvoleb a precizní parametrický ekvalizér, umožňující individuální nastavení pro konkrétní prostor.

Pro běžné použití pak už stačí jen připojit mikrofony, zapnout vypínač a ozvučení sálu je vyřešeno. Není ani nutné vrtat do zdi - reprosloup lze umístit také na stojan, pokud je žádoucí používat toto ozvučení jako přenosné. Pro potřeby větších sálů je také možné tyto jednotky párovat (jsou vybaveny symetrickým výstupem) a pokrýt tak libovolnou plochu.

 
 
Reklama