Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Systém Desigo CC vhodný pro menší budovy i čisté provozy

Společnost Siemens představila instalaci svého unikátního systému řízení budov Desigo CC také pro menší budovy a čistou výrobu. Ukázkovou továrnou se stal švýcarský provoz Albis Optoelectronics AG.



Výroba vysokorychlostních fotodiodových čipů Albis Optoelectronics, které se používají především v optických sítích v telekomunikačním průmyslu, je vysoce citlivá na klimatické podmínky v místnosti. Klimatizace udržující čistou místnost při teplotě 20°C byla dříve ovládána a monitorována systémem Siemens Unigyr. Ten byl nově na procesní úrovni nahrazen modernějším Desigo PX a systémem Desigo CC na úrovni vizualizace. Kromě mnoha senzorů obsahuje tento nový systém také dvě automatické stanice Desigo PX a řídicí stanici Desigo CC instalovanou na virtuálním serveru. Po pečlivém plánování a fázi vyhodnocování byla technologie modernizována během jednoho týdne.

Instalace v Albis Optoelectronics je vůbec jednou z nejmenších z hlediska velikosti budovy. „Desigo CC se dobře hodí právě i pro menší budovy, nikoli jen pro letiště a nemocnice,” vysvětluje projektový manažer BT Gregor Bartholdi.

Vše pod kontrolou

Marcel Schaffner, specialista na údržbu ze společnosti Albis Optoelectronics považuje nový řídicí systém za jednodušší a intuitivnější: „Díky logickému uspořádání jsem systému Desigo CC rychle porozuměl. Hlášení alarmu a chyb jsou viditelná jedním pohledem. Všechno běží na serveru, takže hlášení o chybách teď dostáváme emailem nebo na smartphone. O jakýchkoli problémech s klimatizací víme okamžitě.”

Navíc byla přidána i možnost vzdáleného přístupu přes společnou platformu vzdálených služeb (Common Remote Service Platform). Díky němu mají technici přístup k celému systému klimatizace dokonce i o víkendech.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama