Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové StruxureWare Data Center Operation v8.0.

Schneider Electric uvádí v červnu 2016 na český trh novou a významnou verzi software StruxureWare Data Center Operation v8.0. – první kompletní řešení DCIM pro hostingová a kolokační datová centra.


Novinka, která spadá do kategorie systémů DCIM (Data Center Infrastructrure Management) výrazně zlepšuje dostupnost informací o sledovaných zařízeních a rozšiřuje nabídku funkcí DCIM pro zákazníky hostingových a kolokačních datových center.

„Segment telekomunikací a hostingových datových center potřebuje vhodný nástroj pro správu a nám se podařilo najít odpověď. Inovovaný DCIM je první kompletní nabídkou pro zákazníky z telekomunikačního a kolokačního byznysu. Přináší například zlepšené kapacitní plánování a řízení rizik, podporuje smíšenou energetickou infrastrukturu pro střídavý a stejnosměrný proud,“ říká František Mikeš, ředitel divize ITB Schneider Electric.

Mezi nové možnosti StruxureWare Data Center Operation v8.0. patří:

Webový klient: umožňuje uživateli zobrazení sledovaných zařízení, snadněji zjistit spotřebu energie i výkon zařízení, a to přes jakýkoli moderní webový prohlížeč. Pomáhá manažerům dělat lepší, informacemi podložená rozhodnutí v reálném čase a snižuje náklady na údržbu.

Funkce Tenant Portal: Rozšiřuje služby Schneider Electric pro kolokační datová centra a jejich zákazníky. Umožňuje totiž poskytovatelům nabízet doplňkové služby prostřednictvím DCIM řešení i řízení nájemních služeb. Portál poskytuje nájemci okamžitý přehled o datových centrech včetně jednotlivých klecí, racků, dále informuje o rezervované kapacitě, měřeném výkonu a teplotě komponentů. Nájemníci mají přístup ke klíčovým ukazatelům výkonnosti na dashboardu. Prostřednictvím portálu mohou dozorovat svá zařízení, aniž by přímo vstupovali do místní sítě poskytovatele služby. Kolokátor může jediným kliknutím myši povolit nebo zakázat nájemci přístup k portálu nebo to udělat zvlášť pro každého jednotlivého nájemce a rozhodnout se, jaké informace budou sdílené. Nájemce má v rámci DCIM přístup k informacím pouze těch zařízení, které využívá.

Funkce Predicted Power: Poskytuje kapacitní plánování na úrovní racku nebo jističe, kdy odhadované hodnoty zátěže jsou automaticky odvozovány z reálných, aktuálních naměřených údajů.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama